Düzce Üniversitesi Rektörlüğü görevinde ikinci dönemi bitmeden görevden el çektirilen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yayımladığı veda mesajında hem teşekkür etti hem de 6 Haziran’da düzenleyeceği vedalaşma programına isteyen herkesi davet etti.

Son dönemde Düzce Üniversitesi’nin idaresinde görülen sıkıntıların çözümsüz kalmasına bağlı olarak artan şikayetleri dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK’e verdiği talimatla Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın rektörlük görevinden istifa etmesini bildirmişti. Bu doğrultuda istifa dilekçesini Yükseköğretim Kurulu’na sunan Çakar, bugün yayımladığı veda mesajında şu ifadeleri kullandı:

“2015 yılından bu yana özveri ve azimle yürüttüğüm rektörlük görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görev sürem boyunca, üniversitemiz pek çok başarı kazandı, her gün bir önceki günün üstüne koydu, samimiyetle çalıştı.

Üniversitemiz bu süreçte ilkleri başardı, bilimsel çalışmaları ve hepimizi gururlandıran çabaları ile adından söz ettirdi. Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini aldı. Bana; üniversitemize liderlik ederek, bu başarılara imza atma fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu’na, sayın bakanlarımıza, sayın valimiz başta olmak üzere, üniversitemize destek olan il erkanımıza, üniversitemiz akademik ve idari personeline, bana her zaman enerji veren öğrencilerime, her başarımızı gururla duyuran yerel basın mensuplarına, STK’lara ve her zaman yanımda hissettiğim Düzceliler’e teşekkür ederim.

Vedalaşmak isteyenlerle 6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 16:00’da Cumhuriyet Konferans Salonu’nda buluşacağım. Selam ve dua ile…”