Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği uygulaması yarın başlıyor. Zorunluluk öncesi otolastikçilerde yoğunluk yaşanırken 1 Nisan 2022'ye kadar kış lastiği kullanımına devam edilecek

VALİLİK UYARDI

Düzce Valiliği de yarın başlayacak zorunluluk öncesi vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili olarak yapılan düzenleme de il ve ilçelerde, her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dönemde; kamyon, çekici, tanker, otobüs, ticari otomobiller, karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda kış lastiği kullanımı zorunludur.” denildi.

Ayrıca, “Hususi otomobiller için Kış Lastiği kullanmak mevzuat gereği zorunlu değil ise de; İlimizin iklimi göz önünde bulundurularak Kış Lastiği kullanılması can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından tavsiye edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

846 LİRA CEZASI VAR

Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla ise bu ceza bin 152 liraya yükselecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN