Düzce’de 28 Haziran’da aşırı yağışlar ile birlikte taşan dereler, büyük bir yıkıma yol açmıştı. Köprü ve yollar sel sularına kapılmış, ekili tarım arazilerinde ise sular altında kalmıştı. Sel afetinin ortaya çıkardığı ağır hasarın giderilmesi için ilgili bakanlıkların da desteği ile Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi, AFAD ve Devlet Su İşler (DSİ) başta olmak üzere tüm kurumların felaketin hemen ardından başlattığı çalışmalar devam ediyor. 

Düzce Valisi Cevdet Atay, sel felaketi nedeniyle Düzce’ye desteklerini esirgemeyen ilgili bakanlar başta olmak üzere, felaketin izlerinin silinmesi için yoğun bir şekilde aralıksız çalışan ilgili kurum ve personellerine teşekkür etti.

Vali Atay, yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde yaşanan yoğun yağışlar sonucu oluşan taşkın ve su baskınları sonrası, acil yardım, arama kurtarma, tahliye, altyapı iyileştirme, hasar ve zarar tespit çalışmalarımız koordineli bir şekilde yürütülmüştür. Sel afetinin meydana geldiği andan itibaren; desteklerini esirgemeyen, İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu'na Tarım ve Orman Bakanımız sayın Vahit Kirişci'ye, çalışmaları yürüten Düzce’deki tüm kurum ve ekiplerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Atay, “27-28-29 Haziran 2022 tarihlerinde meydana gelen yoğun yağışlar sonrasında; ilimize ait 118 köy ve köylere ait yollarda hasar meydana gelmiştir. Bu kapsamda ilimizde bulunan 86 köyde içme suyu sorunu yaşanmış ve 30 kilometre sıcak asfalt yol, 57 kilometre stabilize yol, 19 adet köprü, 27 adet menfez ile 4 adet yaya köprüsü kullanılamaz duruma gelmiş ve köy yollarında 65 adet heyelan oluşmuştur. Bununla birlikte yağışların başladığı ilk andan itibaren mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekiplerimiz, selden etkilenen köylerin tamamına; gerek servis yolundan, gerekse ana yol üzerinden ulaşım sağlanmış ve 86 köyümüzün içme suyu sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Başarılı çalışmalar yürüten İl Özel İdaresi ekiplerimize şahsım adına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.