29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de yaşandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Düzce Valiliği önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, askeri erkân, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, STK tsemsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Vali Atay tebrikleri kabul etti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Düzce Valisi Cevdet Atay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim mesajı okundu

Vali Atay’ın tebrikleri kabul etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. 2023 hedefleri vurgusu yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyetimizin ilanının 97’nci yıl dönümünde istiklal harbimizin tüm kahramanlarıyla cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tazimle anıyorum. Malazgirt Zaferi’nden bugün pek çok cephede birden sürdürdüğümüz terörle mücadele harekatlarına kadar bin yıldır vatanımızı korumak için şehitlik ve gazilikle şereflenen tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yad ediyorum. İstiklal Harbimizi bizzat yöneten, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı gösterdiği şanlı direnişle bir kez daha gazi unvanı alan Türkiye Büyük Millet Meclisimize saygılarımı sunuyorum. Bugün 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, dirayetli, inançlıyız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız. Küresel sistemin çarpıklıklarına işaret ettiğimiz ‘dünya 5’ten büyüktür’ çağrımızın yankıları giderek genişlerken dostlarımızla birlikte hayalini kurduğumuz huzurlu ve müreffeh geleceğe çok daha büyük umutlarla yürüyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.”

2023 hedeflerine vurgu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından kürsüye çıkan Düzce Valisi Cevdet Atay, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 2023 hedeflerine vurgu yapan Atay, ayrıca tüm Düzce halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

97. yıl dönümü anısına 97 fidan…

Öğrencilerin şiir okumaları ile devam eden törende, Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Milletvekili Ümit Yılmaz ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, törene katılan öğrenciler ile birlikte valilik önünde Cumhuriyetin 97. yıl dönümü anısına 97 tane fidan ekildi.

Düzce Valiliği önünde düzenlenen tören, resmi araçların kortej geçişinin ardından sona erdi.

Haber: Savaş ARI