Düzce’de 27 Haziran günü kuvvetli yağışlarla birlikte taşan dereler, arkasında ağır bir tahribat bırakmıştı. Köprüler yıkıldı, yollar çöktü, Düzce’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Uğur Deresi’ndeki regülatör ağır hasar aldı ve kepçe operatörü Okan Bayrak, Üçköprü Köyünde sel sularına kapılarak kayboldu.  Sel felaketinin yaşandığı günden bu yana Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ağır tahribatın yaralarının silinmesi için başlatılan çalışmalarına katılarak, belediye ekiplerine talimatlar verdi.

Selin geride bıraktığı ağır tahribat ile ilgili Anka Haber Ajansına canlı telefon bağlantısı gerçekleştiren Kaynaşlı Üçköprü Köyü sakinlerinden Fikret Arı isimli bir vatandaş, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve belediye yönetimini eleştirdi.

Düzce Belediyesinden, Fikret Arı isimli vatandaşın Anka Haber Ajansına yaptığı açıklama ile ilgili cevap gecikmedi. Düzce Belediyesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Fikret Arı isimli vatandaşın söylemlerinin gerçek dışı olduğu ve kendisini CHP'lilerin yönlendirildiği bildirildi.

“Üçköprü köyünde mahsur kalan vatandaşlarımız anında kurtarıldı”

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“27 Haziran’da başlayan yoğun yağış nedeniyle Düzce’mizin şehir merkezi, merkez köyleri ve dört ilçesi, yağış nedeniyle sel baskınına maruz kalmıştır. 28 Haziran günü, Düzce’ye bağlı, Üçyol Köyü’nde Melen çayının taşması sonucu oluşan su baskınında köylülerin AFAD ve Jandarma’ya ulaşması neticesinde mahsur kalan insanların kurtarılması için bölgeye AFAD ve Jandarma ekipleri ulaşmış ve mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmıştır. Köylülerin, yağışın yine şiddetle devam etmesi neticesinde, merada mahsur kalan hayvanlarını kurtarmak için tekrar su baskınının bulunduğu bölgeye gittikleri, hayvanlarını kurtaramadan yeniden mahsur kalmaları üzerine tekrar AFAD ve Jandarma ekiplerine ulaştıkları, bunun üzerine ekiplerin tekrar köye giderek vatandaşları kurtarma çalışması yaptığı, hem bölge Jandarma ve AFAD yetkilileri, hem köy muhtarı, hem de hayvan sahipleri tarafından ifade edilmiştir. Aynı bölgede ikinci kez mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasının ardından, gece saatlerinde de, su altında kalan mera bölgesinde çok sayıda büyükbaş hayvanın da mahsur kaldığı bilgisi belediyemize ulaşmıştır. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kendisine gelen bilgiyi köy muhtarını arayarak teyit etmiş ve gece saatlerinde müdahale yapılamayacağı için sabah erken saatlerinde köyde olacakları bilgisini vermiştir”.

“Başkan Özlü sabahın ilk ışıklarında Üçköprü Köyüne gitti”

Bu süreçte, vatandaşların AFAD ve Jandarma ile temasları ilk andan itibaren devam etmiş, mevzuat kaynaklı, belediye sınırlarının sadece şehir merkezini içine almasına rağmen, vatandaşlarımızın can ve mal emanetini koruyabilme adına, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, olayı duyduktan beş saat sonra, günün aydınlanmasını bekleyerek, yaklaşık sabah saat 05.00’te su baskınının olduğu Üçyol Köyü’ne intikal etmiş ve mahsur kalan hayvanların kurtarılması için çalışmayı bizzat koordine etmiştir. Ancak Üçyol köyünde Fikret Arı isimli bir vatandaş, bu çalışmaların yapıldığı saatlerden sonraki bir zamanda, ANKA haber ajansına ulaşarak, olayı kendi penceresinden ve tamamen insani bir çalışmayı kötüleme amacı taşıyan şekilde iddialarda bulunmuştur. Fikret Arı isimli vatandaşın, CHP Grup Başkanvekili Engiz Özkoç’a ulaştığı ve CHP’lilerin yönlendirmesiyle ANKA Haber Ajansı’na olayı tamamen çarpıtarak anlattığı anlaşılmaktadır. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, tamamen insani bir hassasiyetle hareket etmiş, vatandaşlardan kendisine ulaşan ihbarlar üzerine gecenin sabaha dönmesini beklemiş ve sabah günün aydınlanmasıyla birlikte de hareket geçmiştir.   Yaklaşık 7 saat boyunca bizzat kendisi çalışmanın başında durmuş, operasyonun devam ettirilmesini sağlamış ve hayvanların kurtarılmasının ardından olay yerinden ayrılmıştır.  Akabinde belediye iş makineleriyle sağlam zemine çıkartılan hayvanlara yem ve gıda takviyesi yapılarak akşam sağ salim kendi ahırlarına ulaştırılması sağlanmıştır. Zira ne vatandaşların kurtarılması, ne de mahsur kalan hayvanlara ulaşılması sürecinde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, çalışmaları bizzat yürüten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye, doğrudan ya da dolaylı yoldan ulaşarak yönlendirmesi söz konusu olmamıştır.  Birçok insanımızın canıyla, malıyla doğrudan etkilendiği böylesi bir felakette dahi insani hasletleri bir kenara bırakarak tamamen karalama zihniyetiyle hareket eden muhalefet anlayışı, bu ülkeye yapılan büyük bir haksızlıktır. Her fırsatta adaleti vurgulayan muhalefet anlayışının, kendi işine gelmediği noktada adaleti gasp etmesi, alışık olduğumuz bir tavır haline gelmiştir. Bu tavır, vatandaşı değil, sadece kendi siyasi menfaatini önceleyen çıkarcı bir yaklaşımdır. Biz bu durumu reddediyor ve sel, yağmur, çamur demeden, paçalarımızı sıvayıp her yerde, her zaman vatandaşımızın yanında olmayı vicdani ve ahlaki öncelik olarak kabul ediyoruz. Bu zihniyetle mücadelemiz, her zaman, her yerde, azimle ve heyecanla devam edecektir.