Günlerdir Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)'nin fiyat açıklaması yapmasını bekleyen fındık üreticilerine yeni bir tarih verildi. Daha önce 'Fındık 14-20 TL arasında olacak' diyerek fiyat açıklaması için 20 Ağustos'u işaret eden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, bu kez 3 Eylül Pazartesi günü fındık konusunda bilgilendirme yapılacağını söyledi. 


Dün, Aziziye Mahallesi’ndeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Keskin, fındıkta fiyat bekleyişinin devam ettiği hatırlatılınca "Fındık fiyatıyla ilgili şimdi açıklama yapmayalım. Bu konuyu teşkilatla ele alıp pazartesi günü gereken bilgilendirmeyi yapacağız." diyerek kısa bir değerlendirme yaptı. Keskin'in detay vermeden yaptığı bu açıklama "Fiyat açıklanacak mı açıklanmayacak mı?" konusunu netliğe kavuşturmadı.

Haftalardır TMO'nun fiyat açıklamasını bekleyen üreticiler şimdi 3 Eylül Pazartesi gününe kilitlendi. Yeni haftada emeklerinin karşılığı olan bir fiyatın verilmesini umut eden fındıkçılar, yeni bir erteleme sürprizi ile karşılaşmak istemiyor.

Öte yandan hasadın yavaş yavaş sona erdiği şu günlerde fındığı satışa hazır olan çoğu üretici emanete verme yoluna gitmiyor. Serbest piyasada fındığın 11 TL civarında işlem gördüğü bilinirken, TMO'dan gelecek fiyatla hareketlenecek piyasada fiyat ibresinin yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABER: C. ÜSTÜNER