Batı Karadeniz’de 27 Haziran 2022 Pazartesi günü yoğun yağışlar sebebiyle sel felaketi yaşanmış; birçok bölge selden etkilenmişti. Sel felaketine maruz kalan Kastamonu, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop ve Bartın’da devletin tüm kurumları, vatandaşın sıkıntısını gidermek ve derdini çözmek için acil olarak çalışmalarına başladı.

Yoğun mesai harcayan ekipler, bir yandan da hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, hasar tespit verilerini paylaştı.

13 bina yıkıldı, 11 bina ağır hasarlı, 509 bina az hasarlı, 20 bina acil yıkılacak

Toplam 13 binanın yıkıldığı, 11 binanın ağır hasarlı, 509 binanın da az hasarlı olduğu 7 ilde, 20 bina acil yıkılacaklar listesine alındı.

Buna göre; Düzce ili Akçakoca, Yığılca, Kaynaşlı, Beyköy ve merkez ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda 8 ekip ile çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Düzce’de 89 binadan yıkılan ve ağır hasarlı bina olmadığı, 80 az hasarlı, 6 hasarsız ve 3 acil yıkılacak bina olduğu aktarıldı.

Komşu il Bolu’da ise merkezi ve Mengen ilçelerinde 13 köyden gelen talepler doğrultusunda 3 ekiple çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Bolu’da 77 binadan yıkılan ve ağır hasarlı olmadığı, 9 az hasarlı, 66 hasarsız bina olduğu; 2 acil yıkılacak bina olduğu bildirildi.