Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde hasta ve bakıma muhtaç hükümlüler için çalışmalara devam edildiğini söyledi. Bozdağ’ın bu açıklaması, Düzce Çilimli T Tipi Kapalı ve Açık İnfaz kurumunda yatan hasta - bakıma muhtaç mahkumlar için umut ışığı doğurdu. Çilimli Cezaevinde onlarca hasta ve bakıma muhtaç mahkumun olduğu öğrenildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada cezaevlerindeki hasta mahkûmlarla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Bozdağ,  "Cezaevinde hasta hükümlü ve tutuklularla ilgili adli tıp kurumunun raporu, sonra da toplum güvenliği açısından tehlike oluşturup oluşturmadığına ilişkin cumhuriyet savcılığının kararı gerekiyor" diye konuştu.

"Kişiler arasında herhangi bir ayrım söz konusu değil"

Kamuoyuna yansıyan birçok farklı konu bulunduğunu hatta bazı isimler için ayrım yapıldığının iddia edildiğini bile söyleyen Bakan Bozdağ, Türkiye gazetesine yaptığı açıklamada "Adli Tıp Kurumu tek başına hayatını idame ettiremeyecek raporu verirse, bu değerlendiriliyor. Biz bakanlık olarak, cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyecek kadar hasta olan hükümlülerle ilgili mevcut düzenlemeleri biraz daha insani ölçüler içinde nasıl yapabiliriz, buna bakıyoruz. Hasta hükümlülerin lehine olacak şekilde nasıl tanzim ederiz bakıyoruz. Uluslararası hukuku, diğer ülke uygulamalarını inceliyoruz. Uzmanlarla istişare ediyoruz. Tedaviyi önceleyen bir yaklaşımı esas alacağız" ifadelerini kullandı.