Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde gerçekleşen ‘sıkıntılı’ ihaleler bu kez müfettiş merceğinden geçiyor.

MÜFETTİŞ TÜM İŞLEMLERİ DİDİK DİDİK İNCELEDİ

Geçmişte denetim komisyonu raporlarına da yansıyan ihale kanununa aykırı satışları incelemek için geçtiğimiz haftalarda Düzce Belediyesi’ne gelen mülkiye müfettişi Keleş döneminde imarla ilgili yapılan tüm iş ve işlemleri tek tek önüne istedi. Uzun süren ve tüm detayları titizlikle irdeleyen müfettiş özellikle evrak eksikliği, indirimli satış ve sadece tek taliplinin olduğu ihalelerle ilgili muhataplarından savunma istedi.

HESAP VERMEK İÇİN GELDİLER

Bu doğrultuda ‘mahşerin üç atlısı’ olarak anılan Keleş döneminde başkan yardımcıları olan Ali Güney ve Şemsettin Yenersoy ile imar ve şehircilik müdürü olan Mesude Özcan, müfettişe hesap vermek için Düzce Belediyesi’ne geldi.

İhale dosyalarında imzaları bulunan bu 3 isimden satışlar sırasında tespit edilen kurallara aykırıklar hakkında açıklama isteyen müfettiş, ayrıntılı savunma talep etti.

SAVUNMA ÖNCESİ KELEŞ’E KOŞTULAR

Bunun üzerine sorgulanmak üzere Düzce’ye çağrılan mahşerin üç atlısı, müfettişin karşısına çıkmadan önce soluğu Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yanında aldı.

Kritik savunma öncesi Keleş ile bir toplantı yapan Güney, Yenersoy ve Özcan, bu görüşmede aldıkları taktikler doğrultusunda ifade verdi.

HAKLARINDA AÇILAN CEZA DAVALARI DA VAR

Mülkiyeti belediyeye ait olan bir gayrimenkulün satışını kapsayan “akçeli bir işten” dolayı soruşturmaya tabi tutulduğu gündeme gelen mahşerin üç atlısının ayrıca müfettiş tarafından sorgulandıkları öğrenildi.

Öte yandan yine Keleş döneminde bir süre başkan yardımcılığı yapan ve şuan DEVA Partisi il başkanı olan Murat Caymaz, Mehmet Keleş ve Mesude Özcan üçlüsünün de açılan başka bir ceza davasında yargılandığı bilgisine ulaşıldı.