Beyköy’de yaşayan ve epilepsi hastası olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Mehmet Tunç dün saat 17 sıralarında epilepsi nöbeti geçirmeye başladı. Durumu gören ailesinin haber vermesi üzerine Tunç, ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Ailenin iddiasına göre bu sırada bilinci açık bir şekilde sürekli öksüren gencin nefes almadığını söylemesine üzerine görevli hemşire Tunç’un nefes alabildiğini ve panikken öyle hissettiğini söyledi.

AĞZINDAN KAN GELMEYE BAŞLADI

Serum takılan Tunç, bu sırada sedyenin bozuk olması ve sürekli öksürmesi nedeniyle serum kolundan çıktı. Ağzından kan gelmeye başlayan gencin ailesi hemşireden bu kez de “o kadar çok öksürdü ki gayet normal extrem bir durum yok” cevabını aldı.

Saat 20.00 sıralarında öksürmesi ve ağzından gelen kanın bir türlü durmaması üzerine gencin durumu ağırlaştı. Ailenin, “Allah aşkına bu normal değil bir şey yapın” diye çırpınmaya başlaması üzerine harekete geçen doktorlar gence gerekli tetkikleri yaptıktan sonra ağızdan gelen kanın ciğerlerinden kaynaklandığını belirledi.

Tunç, 21.00’da kan kusmaya başlayınca doktorlar aileye “durumu anlamaya çalışıyoruz” cevabını verdi. Tunç, Acil Servise yapılan başvurudan saatler sonra 22.00’da “akciğerlerinde sıvı veya kan birikmesi” teşhisiyle yoğun bakıma alındı. 

"HAYAT BU KADAR UCUZ DEĞİL"                                                     

Talihsiz gencin ablası Elanur Tunç “Solunum vereceğiz deniliyor. Kardeşimi henüz göremiyoruz. Kardeşim saatlerce kan kustu, öksürmekten dendi. Hastaneye girişinden saatler sonra yoğun bakıma alındı. Son olarak 5 dakika sonra ne olur bilemeyiz dendi. İsterseniz özel hastaneye götürebilirsiniz, pandemi olduğunden sevk yapamıyoruz dediler. İhmal var, elimiz kolumuz bağlı şu an ne yapılıyor bilgi yok. Hayat bu kadar ucuz değil” ifadeleriyle kardeşine zamanında müdahale edilmediğini ifade etti.

Durumunun ağır olduğu öğrenilen talihsiz genç, yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.