Milli Eğitim Bakanlığı, velilere eğitimlerin verildiği "Aile Okulu Projesi" başlattı. Ailelerin, öğrenci gelişimine katkı sunacak mekanizmalarla ilgili bilgilendirildikleri projeden şu ana kadar Düzce’de onlarca veli yararlandı. Aile Okulu Projesi kapsamında aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta Düzceli veliler, Aile Okulu’nda öğrenci oldu.

"Çatışma ve stres yönetimi" dersinde aile içinde sorunlarla başa çıkma gücünün arttırılması amaçlanırken, "Bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı" dersinde hem anne babaların hem çocukların sosyal hayatlarını etkilemeden gerçek yaşamda güvenli bir şeklide nasıl çevrim içi olabilecekleri aktarılıyor.

"Bağımlılıkla mücadele" dersinde zararlı alışkanlıklarla başa çıkabilmek, bedenen ve ruhen sağlıklı bir yaşam sürmek için yol gösteriliyor.

"Sosyal duygusal beceri gelişimi" dersinde verilen bilgilerle çocukların kendi aralarındaki ve ebeveynleriyle ilişkisinin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanırken "Akran ilişkileri" dersi, çocukların kendi yaşıtlarıyla iletişimini kolaylaştırmak için bilgileri kapsıyor. "Ahlaki gelişim" dersleri ise maneviyatın pekiştirilmesine yardımcı oluyor. "Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler" dersi ile ise daha sağlıklı bir aile yapısına katkı sağlanıyor.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurslara ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “İletişimi ve eğitimi önemseyen, çocuklarıyla daha güçlü bağlar kurmayı amaçlayan tüm velilerimize yönelik olarak başlatılan “Aile Okulu” kurslarımız tüm okullarımızda devam ediyor. Kursu tamamlayan Fatih İlkokulu, Fatih Ortaokulu, Pakmaya Anaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu velilerine sertifikaları Müdürlüğümüz Şube Müdürleri Yasemin Çağır, Ahmet Girgin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Can tarafından verildi.”