AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 23’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “12 Kasım 1999 yılının üzerinden 23 yıl geçmesine karşın yaşadığımız o elim günleri, maddi ve manevi olarak yaşadığımız yıkımları unutmamız mümkün değil. 12 Kasım günü unutulmayacak ve unutturulmayacak kadar hayatımızı değiştiren günlerden biridir. Düzce’miz 12 Kasım günü yaşadığımız deprem ile yıkımların en büyüğünü yaşamıştır. Şehrimizin deprem kuşağında olduğunu unutmadan devletimiz ve sonrasında da AK Parti’mizin hükümetlerinde yasal ve idari uygulamaları devreye sokarak yeniden aynı acıların yaşanmaması için tedbirlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz. Özellikle daha önce depremle tanışmamış kuşaklarımıza okullarımızda ve işyerlerimizde tatbikatlarla deprem gerçeğini anlatıyor, geçmişten günümüze ders çıkartıyoruz. Tüm Düzceli hemşehrilerimizin yaşadığımız acı günleri unutmayarak, deprem bölgesinde olduğunu unutmadan depreme karşı tedbirli, üzerine düşen sorumluluğu sadece kendisi için değil geleceğimiz için de yapan bireyler olarak hayatlarına devam etmesi çok önemlidir. Depremin yıl dönümünde Düzce’mizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını Rabbimden dilerken, 12 Kasım Düzce Depremi’nde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyor, mekânlarının cennet olmasını diyorum.” ifadelerini kullandı.

Caboğlu’ndan 12 Kasım mesajı

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 23. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Düzce depreminin, 17 Ağustos depreminin ardından yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Aradan geçen 23 yıl içerisinde Düzce kabuğunu kırarak bölgesinin parmakla gösterilen illerinden birisi olurken, sanayi ve turizm alanında da ciddi gelişmeler gösterdi. Ancak depremin acıları her yıl tazeliğini korumaya devam etti. Düzce depreminin unutulmaması, sağlam yapıların yapılmasına da neden oldu. İl genelinde yapı stoğunun yüzde 80’e varan kısmı yenilerek adeta yeniden bir Düzce ortaya çıktı. Düzce Belediyesi ile Düzce Belediye Meclisi’nde bulunan MHP’li arkadaşlarımız deprem yönetmeliklerine göre yapılar yapılması için titizlikle çalışırken, deprem nedeniyle binaların canlarımıza mal olmaması için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Bu çerçevede başta Düzcemiz olmak üzere çevre illerde 12 Kasım Düzce Depremi'nin yıldönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum.”