Şu salgın günlerinde bir gün eline hortumu alıp kentin caddelerinde dezenfekte yapan, bir gün itfaiye aracı ile cadde ve sokakları yıkayan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, yıllar sonra kendisine beklediği desteği veren Akçakocalılar’dan tam not alıyor.

Babasının izinden gitti

20 yıldır bıkmadan, usanmadan ve çok çalışarak her yerel seçime giren ancak kaybetse de ‘Pes’ etmeyen Başkan Yanmaz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde bu kez kazanan oldu. Babası Akçakoca eski Belediye Başkanı merhum Hüseyin Yanmaz gibi yerel yönetici olmak için yanıp tutuşan ve bu hayali gerçek olunca hızla Akçakoca’yı her alanda hak ettiği noktaya getirmek hedefiyle kolları sıvayan Yanmaz’a en büyük destek eşi Nursel Yanmaz’dan geldi.

En büyük destekçisi eşi

Seçim sürecinde olduğu gibi başkanlık koltuğuna oturduktan sonra da eşinin her daim yanında olan ve Akçakoca’daki sosyal faaliyetlerde en ön safta yer alan Nursel Yanmaz, Okan Yanmaz’ın hayalindeki Akçakoca’yı inşa etmesinde büyük katkı sağlıyor.

Sel afetinin yaralarının sarılması için canla başla çalıştı

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaşanan sel afetinde sulara teslim olan Akçakoca’da milyonlarca liralık kamu zararı oluşurken, yaraların kısa sürede sarılması için Ankara’dan ilçeye gelen her bakandan destek isteyen Başkan Yanmaz, gelen kaynaklarla hızla kentin onarılmasını sağladı. Kısa sürede Akçakoca’yı tekrar ayağa kaldıran Başkan Yanmaz, ‘Şimdi sıra geldi projelere’ dediğinde bu kez de tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını baş gösterdi.

Gece-gündüz sahada

Mart ayının ortasından bu yana tüm belediyeler gibi sahada yoğun bir mücadele gerçekleştirilen Akçakoca’daki çalışmaları gece-gündüz yerinde takip eden Başkan Yanmaz, yeri geldiğinde çalışmalara bizzat destek vermekten çekinmiyor. Birçok belediye başkanı sadece ekibine ‘Kolay gelsin’ diyerek son durumu sorarken, o ne sokaklara hortum tutmaya ne de iş makinelerinin direksiyonuna geçmeye çekiniyor.

Akçakocalılar’ın gönlünde taht kurdu

Akçakoca’yı korona illetinden kurtarmak için verdiği bu mücadele Akçakocalılar tarafından sık sık alkış yağmuruna tutulan Başkan Yanmaz, gerçekten halktan gelen ve halkla iç içe bir belediye başkanı olduğunu gösteriyor.

Geçen yılın acısını çıkarmak istiyor

Önce sel sonra koronavirüs ‘Modern ve turizm kenti Akçakoca’ hayalini şimdilik yavaşlatsa da Yanmaz, projelerini bir bir uygulamaya koymak için bir yandan da işin uzmanları ile sık sık masa etrafında toplanıyor. Yaz ayları kapıya dayanmışken, sel afeti yüzünden sönük geçen geçen yılı telafi etmekte kararlı olan Başkan Okan Yanmaz, bunun için dört gözle virüsün kontrol altına alınmasını ve böylece hızla işe koyulmayı bekliyor.