Düzce'de koronavirüs salgınında ara verilen doğalgaz kesintileri tekrar başladı. 1 Haziran'da başlayan normalleşme sürecini fırsat olarak gören Aksa Doğalgaz, bin TL'nin üzerinde fatura borcu olan atölye, işletme ve işyerlerinin doğal gazını kesmeye başladı.

Bu durum salgını süresince elektrik ve doğal gaz arzında hiçbir kesinti yaşanmayacağı yönündeki açıklamaları akıllara getirdi. Salgın yüzünden ayakta kalma mücadelesi veren Düzceli esnaf, bir de biriken borçları yüzünden karşı karşıya kaldıkları kesinti ile zor günler yaşamaya başladı. Özellikle şu günlerde sıcak su ve pişirme işlemleri için işyerlerinde gerekli olan doğal gazın kesintiye uğraması ile mağduriyet yaşayan vatandaş ve esnaflar, Aksa Doğalgaz'a tepki gösterdi.

Salgınla mücadele için devletin esnafa birçok alanda kolaylık sağlamasına karşılık enerji şirketlerinin normalleşme sürecini fırsat görüp bin TL'nin üzerindeki borçlar için uyarı bile yapmadan kesinti yoluna gitmesi her şeyin ne kadar 'normalleştiğini' gözler önüne serdi.