İYİ Parti Lideri Meral Akşener, dünyada en ölümcül hastalık olarak bilinen SMA hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren çocukların aileleriyle bir araya geldi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Akşener, ailelerden tedavi sürecinde karşılaştıkları problemleri dinledi.

SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden 14 aylık evlatları Muhammed Yiğit’in yaşaması için her yolu deneyen Fikri Tezcan da toplantıda hazır bulundu. Yiğit bebek için geçtiğimiz ay Düzce’de meslek örgütleri ve STK’ler tarafından “Yiğit Bebeğe Nefes Ol” kampanyasıyla seferberlik ilan edilmişti.

Baba Tezcan Akşener’e, evlatlarının oldukça masraflı olan ve devlet tarafından karşılanmayan tedavisini yaptırabilmek için geldikleri son aşama hakkında bilgi verdi. Aileleri tek tek dinleyen Akşener, iktidara SMA hastası çocuklar için harekete geçme çağrısı yaptı.

AKŞENER: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Toplantı sonrasında sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Akşener, “SMA Hastası çocuklarımızın aileleriyle bir araya geldik. İlaçla ilgili yaşanan sorunları çözmek mümkün; yeter ki iktidar sorumluluğunu yerine getirsin” ifadelerini kullandı. Akşener, “Biz de süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN