Düzce Belediyesi iştirakleri olan BelKA, BelTAŞ ve BelTUR şirketlerinin tanıtım toplantısı Erguvan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi’nin hizmet anlayışında yeni bir sayfa açan bu yeni yapılanma hakkında katılımcılardan görüşler aldı.



Özlü ve ekibini tebrik etti

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, bu önemli çalışma dolayısıyla Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve ekibini tebrik etti.
Kayıkçı, şöyle konuştu: “Düzce’nin tanıtımıyla alakalı ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Düzce’nin Düzce’ye tanıtımıyla alakalı çok yerinde bir çalışma olduğunu düşünüyorum.  Tebrik ediyorum. Düzce’nin tanıtımına katkı sağlayacak. Çevre illerden gelecek insanlar doğru bir tanıtım olur ve bizlere bir hız verir.”



“Buna sahip çıkılması gerekiyor”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise lansmanda sunulan yemeklerin lezzetinden bahsederek, “Düzce’de herkesin denemesi lazım.” dedi. Şirketleşmedeki yenilikler için ise şunları kaydetti:
“Belediye başkanımızın dediği gibi hizmet alanlarında ihtisaslaşma ve uzmanlaşılması gerekiyor. Dolayısıyla halkla bunu bütünleştirmemiz gerekiyor. Katkısı muhtemelen çok yüksek olacaktır. Buna sahip çıkılması gerekiyor.”



“Ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum”

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise şunları söyledi:
 “Ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum, inşallah hayırlı olur. Güzel şeyler olacağına inanıyorum.”



“Çok güzel nefis bir çalışma”

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam da Düzce’nin tanıtımı için çok güzel nefis bir çalışma olduğunu aktardı.



 “Hepsi çok güzel”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 81 lezzetle ilgili düşüncelerini aktardı ve şu ifadeleri kullandı.
“Hepsi çok güzel. Bir tanesinin isim hikayesini de öğrendim. Bu tatlıyı yapan hanımefendinin adı Reyhan hanımmış. Katıldığı yarışta birinci gelmiş ve bu tatlımızın adını da Reyhani koymuşlar.”



“Turizm açısından iyi bir yatırım”

Yeşilay Derneği Düzce Şube Başkanı Av. ve Arabulucu Ali Dilber de yemekler hakkında şu görüşlerde bulundu:
“Gerçekten çok güzel olmuş. 81 çeşit yemekten bahsediliyor. Tatlarına bakacağız. Turizm açısından da iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum.”
Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Konuralp Tarihi Alan Yönetim Ofisi yürütücülüğünü yapan İmran Aktepe de Konuralpli kadınlar olarak bölgenin meşhur lezzetlerini bir kez daha protokol ve vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 'Konuralp Mutfağı'ndan 81 Lezzet' projesine öncülük eden İmran Aktepe, şu ifadeleri kullandı:



“Konuralpli ev kadınlarının el lezzetine de güveniyoruz”

“Buraya biz emek sarf ettik. Düzce’nin mutfağını Konuralpli kadınlar oluştursun istedik. Konurapli kadınlar sosyal hayata atılsınlar, biraz sosyalleşsin istedik. Konuralpli ev kadınlarının el lezzetine de güveniyoruz. Bugün 99 adet yöresel yemek yaptık.”

Yemek olarak neler hazırladınız?

“Asmalı yapraklı köfte var, Konuralp pilavı var, top köfte var, höşmerim var ve  bir sürü ne kadar güzel yemek varsa hepsi Konuralp’te”

“Bizim istediğimiz Konuralp’te yöresel yemeklerin oluşturulacağı bir mutfak oluşturmak”

'Konuralp Mutfağı'ndan 81 Lezzet' projesinden de bahseden Aktepe, şunları kaydetti:
“Konuralp kadınlarıyla organize ettik belediye başkanımız da bakanımız da bize bu konuda destek verdi yardımcı oldu. “Bütün maliyetleri benden” dedi, Konuralp kadınlarının emeği ve başkanımızın maliyet hesabıyla bu işi böyle organize ettik. Bizim istediğimiz Konuralp’te yöresel yemeklerin oluşturulacağı bir mutfak oluşturmak.”

Haber:C.ÜSTÜNER
Görüntü:S.AYDINLI