SMA Tip 1 hastalığıyla savaşan Muhammet Yiğit Tezcan bebek için başlatılan yardım seferberliği büyümeye devam ediyor. Yiğit bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanması için Düzceli kadınlar da harekete geçti. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Düzce İşçileri Derneği’nin birlikte düzenlediği organizasyonla Anıtpark Meydanı’nda Düzceliler’e kapılarını açtı.

26 Kasım’a kadar devam edecek olan kermeste Düzceli kadınlar hiçbir karşılık beklemeksizin el emeğiyle işledikleri eserleri ve yiyecekleri satarak Yiğit bebeğe umut oluyor. Koronavirüs önlemlerinin sıkı tutulduğu kermese Düzceliler de yoğun ilgi gösteriyor. Öte yandan gönüllü kadınlar SMA hastalığıyla ilgili broşür dağıtarak da farkındalık yaratıyor.

Kermesle ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür, “Biz 16-26 Kasım tarihleri arasında Düzceli SMA hastası 14 aylık Muhammed Yiğit Tezcan için buradayız. Geçtiğimiz hafta STK’ler bir basın açıklaması yaparak ilaç hususunda bir destek yapılmasın beyan etmişlerdi. Biz de o beyan üzerine Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve ekibim olarak aynı zamanda Düzce İşçileri Derneği Başkanlığı ve onların ekibi olarak buraya bu kermesi açarak sosyal sorumluluk ve vicdani bir duyguyla bu harekete başlamış olduk. Burada maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uyarak yöresel el sanatları ve yöresel yiyecekleri satarak, aynı zamanda SMA hakkında farkındalık oluşturarak çalışıyoruz” dedi.

“Karınca kararınca halkımıza bir şeyler sunarak buradaki gönüllü ekip hiçbir menfaat beklemeksizin kazandığımız tüm parayı kuruşu kuruşuna Fikri Babamıza vereceğiz” diyen Gür tüm Düzceliler’i ve yolu Düzce’den geçenleri Yiğit bebeğe destek olmak adına kermese davet etti.

“YİĞİT’İMİZ İÇİN BURADAYIZ”

Bu bebek bizim bebeğimiz diyen Gür sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bebek geleceğimiz bizim. Biz de küçük dokunuşlarla ne yaparsak kardır diyoruz, buradayız. İlgi çok güzel. İnsanlar birbirlerine haber veriyorlar, geliyorlar. Biliyorsunuz havalar da soğuk. Sabah 10’da açıyoruz ve akşam 18.30’a kadar buradayız.  Akşamın soğuğu, sabahın serini gerçekten dayanılmaz, ama biz bebeğimiz Yiğit’imiz için buradayız. İnşallah iyileşip topluma karışır çocuğumuz. Vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Şehrin ortası burası. Anıtpark’ın içindeyiz. Ulaşımı çok kolay bir noktaya. Köyden gelen de çarşıdakiler de ulaşır. İnsanlarımız temel ihtiyaçlarını burada da karşılayabilirler. Çalışanlarımız öğlen karınlarını burada doyurabilirler”

HABER: Mehmet GÜNESEN