Yıllardır halk arasında "Kırk Basamaklar" olarak anılan Konuralp'teki Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkan yeni keşifler sadece bölgemizde değil yurt çapında da büyük heyecan uyandırdı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün göreve gelmesi ile birlikte kazı çalışmalarının 12 aya çıkarıldığı bölgede 2013'ten bu yana yapılan kazı çalışmalarının 20 katı 3 yılda yapıldı. Her geçen gün heyecanlandıran yeni keşiflerin ortaya çıktığı; ihtişamı ve zengin bezemelerinin göz kamaştırdığı, "Antik Tiyatro" ulusal basın yayın kuruluşlarının da ilgisini çekti.

NEZİH BAŞGELEN ÇALIŞMALARDAN ÖVGÜ İLE BAHSETMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Oylum Talu'nun Habertürk kanalında hazırlayıp sunduğu "Burası Haftasonu" programına konuk olan Arkeolog Nezih Başgelen "Prusias Ad Hypium Antik Kenti"nde Düzce Belediyesinin yaptığı çalışmalara dikkat çekmiş ve Düzce Belediyesi öncülüğünde ilerleyen kazıların arkeoloji camiasını heyecanlandırdığını konu edinmişti. Başkan Özlü'nün daveti üzerine programın ardından Düzce'ye gelen Nezih Başgelen kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılan hassas çalışma için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve ekibine teşekkür etmişti.

HÜRRİYET GAZETESİ'NDE KÖŞESİNE TAŞIDI

Son olarak Hürriyet Gazetesi'nin deneyimli köşe yazarı Fatih Çekirge kaleme aldığı "2 bin yıl önceye inen Kırk Basamaklar" adlı yazısı ile "Prusias Ad Hypium Antik Kenti"ni köşesine taşıdı. Düzce Belediyesi'nin öncülüğünde ilerleyen çalışmalarınden övgü ile bahseden Çekirge, geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından Antik Tyatroda sahnelenen "Kuşlar" adlı oyuna da değindi.

Yazının ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü usta kalemi "Prusias Ad Hypium Kenti"nde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde incelemek üzere davet etti. Deneyimli Gazeteci Fatih Çekirge önümüzdeki günlerde Başkan Özlü'nün davetlisi olarak Düzce'ye gelerek yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyecek.