Çamköy TOKİ Konutlarında aile dramı yaşanıyor. Kısa bir süre önce, ‘adam yaralama’ suçundan ceza evinden çıkan ve Denetimli Serbestlik hükmünün devam ettiği Erkar Özkaynak, ailesi tarafından, 9 aylık hamile imam nikahlı eşi Satıman Solak’ı istemedikleri gerekçesiyle 3 yaşındaki kızları ile birlikte sokağa atıldı.

Kalacak bir yer bulamayan Özkaynak ve Solak çifti, 3 yaşındaki kızları ile birlikte Çamköy TOKİ konutlarında bulunan bir apartmanın blok boşluğunda kurdukları çadırda yaşamaya başladı. 9 aylık hamile olan Satıman Solak, 3 yaşındaki kızı ve imam nikahlı eşi ile birlikte kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Bize yardım edin lütfen!”

Yaşadıkları mağduriyeti Öncü Haber Mikrofonuna anlatan Satıman Solak, “Eşimin ailesi beni istemiyor, bizi sokağa attılar. Buraya geldik ve burada da çadır yaptık. Komşularımız çadır kurmamızı istemiyorlar, evden attılar bizi. Haftaya doğumum var, üç yaşında kızım var. Biz sadece sıcak bir yuva istiyoruz. Bize hiç kimse sahip çıkmadı. Biz çadırı bile zor aldık, yardım topladık etraftan da öyle aldık çadırımızı. Yağmur yağdığı zaman çadırda çok zor oluyor. Yağmur yağmaya başlayınca oraya sığındık ıslanmamak için, ama orada da ıslandık. Bizi kovsunlar istemiyoruz, bize yardım edin lütfen. Ne olursunuz sesimizi duyun.  Buraya komşulardan izin alarak geldik, bazı komşularımız izin verdi kalmamıza, bazı komşularımız izin vermedi, kovdular bizi. O yüzden burada da kalacak yerimiz yok” dedi.  

“Devlet babadan sığınacak bir yuva istiyorum”

Sabıkalı olduğu için hiç kimsenin kendisine iş ermediğini, bu nedenle çalışmadığını ifade eden Erkar Özkaynak ise, “Ben hiç kimseden hiç bir şey istemiyorum. Sadece ailem için sıcak bir yuva istiyorum. Üç yaşında bir kızım var, eşim hamile ve astım KOA hastası. Ben hiç bir şey istemiyorum, sadece devlet babadan sığınacak bir yuva istiyorum.  Ailem eşimi istemedi. Eşimle biz kuzeniz, akraba evliliği yaptık. Benim annemle babam, teyzemle düşmanlar. Bende eşimi sevdiğim için kaçırdım, ama bizim ailemiz bizi bir arada görmek istemedi. Eşimin babası cezaevinde. Şuan rahat vermiyorlar bize.  20 yaşındayım, üç ay sonra askere gideceğim. Ben yaralamadan ceza evine girdim, bir buçuk sene ceza evinde yattım. Şuan denetimli serbestlikle dışardayım. Bu nedenle bana kimse iş vermiyor” diye konuştu.    

HABER: Savaş ARI