18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce’de etkili olan sağanak yağış, Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde afete dönüşürken, 7 vatandaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan taşkınlarda çok sayıda köprü ve menfezin yıkılması sonucu köy ulaşımları aksamıştı.

Felaketin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlanması sonrası yol ve köprü yenilemeleri için düğmeye basıldı. Akçakoca’nın köylerine ulaşım sağlayan önemli köprülerden olan ancak sel afetinde kullanılamaz hale gelen Arabacı Köprüsü’nde DSİ tarafından onarım çalışmaları başladı. Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı bilgilendirmede şunlar kaydedildi:
“İlimizde yaşanan taşkın felaketinden sonra; Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda, taşkından zarar gören köprülerin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü ilk etapta, "Düzce İli Dereleri Üzerindeki Sanat Yapılarının Yapımı ve Rehabilitasyonu 1. Kısım" işi kapsamında, Akçakoca ilçesi Arabacı ve grup köylerinin bağlantısını sağlayan Arabacı Köyü Köprüsü’nün yapım çalışmalarına başlanılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Köprü inşaatının temel ve perdelerinin yapım işi bitimini müteakip, yaklaşım duvarları ve birit imalatları yapılmaktadır. Döşeme çelikleri sahaya inmiş olup, montaj işlemine bir iki gün içerisinde başlanılarak köprü imalatı tamamlanacaktır.”

HABER: C.ÜSTÜNER