Artan döviz kuruna bağlı olarak neredeyse her kaleme gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceğinin hesaplarını yaparken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2,5 milyar lira yakacak ve elektrik yardımı yapılacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda Düzce’de dar gelirli 3 bin 138 haneye elektrik tüketim desteği verilecek. Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aralık ayı desteklemelerinin toplamda 310 bin 672 bin lira olarak sağlandığını açıkladı. Buna göre hane başına ortalama verilen destek 99 TL oldu.

Konuyla ilgili Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapılan açıklamada “İlimizde 2021 Aralık Ayında Vakfımızca Düzenli Merkezi Yardım Bağlanan 3138 haneye Elektrik Tüketim Desteği kapsamında toplam 310.672,08 TL Elektrik Desteği sağlanmıştır. Hak sahipleri indirimli fatura ödemelerini PTT Şubelerinden gerçekleştirebilirler.” denildi.

Elektrik yardımından yararlanabilinmesi için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN