Düzce’de kolluk kuvvetleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak merkeze bağlı Akpınar Mahallesi ile Esençam Köyü’nde uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.
Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Akpınar Mahallesi’nde K.T. isimli şahsın evinin bahçesinde Skunk maddesi bulunduğu bilgisinin alınması üzerine 8 Ekim Salı sünü saat 16.00 sıralarında operasyon düğmesine bastı.
 
Şüphelinin evinde yapılan aramada ikametinin bahçesinde konserve kavanozu ile toprağa gömülü halde 250 gram Skunk maddesi ele geçirildi.
 
Uyuşturucu maddenin K.T ve oğlu Ö.T’ye ait olduğu belirlenirken, şüpheli şahısların 6 Ağustos 2019 tarihinde başka bir suçtan tutuklandığı, K. T.’nin cezaevinde rahatsızlanarak vefat ettiği, oğlu Ö.T’nin halen tutuklu olduğu tespit edildi. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Esençam Köyü’nde operasyon
 
Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Konuralp Jandarma Karakol Komutanlığı’nca yapılan araştırmalar neticesinde evinde uyuşturucu ve uyarıcı madde bulunduğu tespit edilen şüpheli A.T.’nin yakalanması için harekete geçildi. Merkeze bağlı Esençam Köyü’nde ikamet ettiği belirlenen şüpheliye yönelik 8 Ekim Salı günü saat 17:00 sıralarında operasyon düzenlendi.
 
A.T.’nin evinde 2 arama köpeği eşliğinde gerçekleştirilen aramada, kavanoz ve poşete sarılı vaziyette 100 gram Kubar Esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheli A.T., 9 Ekim 2019 tarihinde gözaltına alındı. Şahıs jandarmadaki işlemlerini ardından adliyeye sevk edilecek.