Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grubu, Hecinler mevkiinde yapımı devam eden Kapalı Katı Atık Entegre Tesisini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Düzce Belediye Başkan Yardımcı Dr. Cengiz Tuncer ve Temizlik İşleri Müdürü Emrah Gülme, tesis ve yapılan çalışmalar ile ilgili heyete bilgi verdi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hasan Günden, tesisin  6 ay içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

“ARTIK ÇÖPLERİMİZİ MELEN KENARINA ATMIYORUZ”

Düzce’nin çöplerinin son 1 aydan beri Melen Deresi kenarına dökülmediğini açıklayan Günden, “Çok şükür artık çöpümüzü Melen Deresi kenarına vahşi depolama yapmıyoruz. Tesiste enerji üretim için kullanılacak gaz biriktirilmeye şimdiden başlamış bile. Tesis bu yılsonuna kadar da tam kapasite ile faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.

“TESİSTE 100 KİŞİ ÇALIŞACAK”

Tesiste yaklaşık 100 vatandaşın çalışacağını belirten Günden, “Çöpten elektrik enerjisi, gübre ve yakıt üretilecek. Şu anda sıfır atık seviyesinde Türkiye’de kurulan ilk tesis Düzce’mizde kuruluyor. Bu tesis ile Düzce kazanacak, çevre kazanacak, ülkemiz kazanacak” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN