Dünya Nüfus Günü nedeniyle Düzce Valiliği, il ve ilçe nüfus müdürlüklerince yapılan iş ve işlemlere ilişkin istatistiki bilgileri paylaştı.
29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredildiği anımsatılan açıklamada, buna bağlı olarak 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi başvurularının alınmaya başlandığı aktarıldı.



Randevu sistemine geçildi


İş yoğunluğunun artması nedeniyle; merkez ilçelerde ve nüfusu fazla olan ilçe nüfus müdürlüklerinde vatandaşların sıra beklemelerini önlemek ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için randevu sistemine geçildiği kaydedilen açıklamada, şöyle devam etti:

“Randevular Alo 199 Çağrı Merkezi veya http//randevu.nvi.gov.tr. adresinden alınmaktadır. Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevulu veya randevusuz olarak alınmakta ve randevular günlük olarak bitirilmektedir. İlimiz Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde 5 adet Başvuru Masası bulunmakta ve her 10 dakikada bir başvuru alınmak suretiyle Bakanlığımız Çağrı Merkezince günde masa başına 45 adet başvuru olmak 225 adet randevu verilmektedir. Mesai saatlerinde 08.40’dan başlamak ve 17.20 bitirmek üzere toplamda günde 225 adet randevulu, 40 adet de randevusuz başvuru alınmaktadır. Gün içerisinde bitirilemeyen başvurular için hafta içi 17.30-19.00 saatleri arası, hafta sonlarında Cumartesi günleri 08.30-13.30 saatleri arası fazla çalışma yapılmaktadır. Günlük yapılan tüm başvurular sonuçlandırılmaktadır. İlçelerimizde randevu sistemi bulunmamaktadır.”

Düzce merkez ve ilçelerdeki rakamlar

Düzce ili merkez ve bağlı ilçe nüfus müdürlüklerince 2016 yılı içerisinde 213 adet, 2017 yılı içerisinde 81 bin 985 adet, 2018 yılı içerisinde 92 bin 460 adet, 2019 yılı Haziran sonu itibarıyla 32 bin 317 adet olmak üzere toplamda 206 bin 975 adet T.C. Kimlik Kartları başvurusunun alındığı belirtilirken, bunun nüfus göre oranı yüzde 53,38 olarak açıklandı.
Merkez ve ilçelere göre dağılıma bakıldığında ise Düzce Merkez, Akçakoca ve Gölyaka’da 2018 Yılı içerisinde 6 bin 255 adet pasaport, 15 bin 955 adet sürücü belgesi başvurusu alındığı bildirildi. Ayrıca 2019 yılı haziran ayı sonu itibarıyla Düzce merkez ve bağlı ilçe nüfus müdürlüklerince alınan başvuru sayısı pasaportlar için 3 bin 597, sürücü belgesi için ise 8 bin 60 adet olarak kayıtlara geçti.

Düzce genelinde 2018 yılı ve 2019 yılının ilk 6 altı ayında 9 bin 852 adet pasaport 24 bin 15 adet sürücü belgesi başvurusunun alındığı da aktarıldı.



Gezici Kayıt Terminalleri’nin kurulumu sağlandı


Öte yandan nüfus müdürlüğüne gelemeyecek durumda olan çok yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara kolaylık amacıyla Gezici Kayıt Terminalleri’nin kurulumu sağlandı. Buna ilişkin bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

“Vatandaşların ikamet mahalline gidilmek suretiyle gerekli başvuru işlemlerinin alınmasına başlanmıştır. Belirtilen tarihten şimdiye kadar huzurevlerine veya ikametlerine gidilerek T.C. Kimlik Kartlarına ilişkin Gezici Kayıt Terminali kamerasıyla fotoğraflarının çekilmesi ve Biometrik Verilerinin alınması suretiyle Bakanlığımız Kişiselleştirme Merkezine gönderilmiş ve T.C. Kimlik Kartları teslimatı sağlanmıştır. Mazeretleri nedeniyle İlimiz Merkez ve Bağlı İlçe Nüfus Müdürlüklerine gelemeyecek durumdaki vatandaşların T.C. Kimlik Kartına ilişkin başvurularının Gezici Kayıt Terminalleri ile alınmasına devam edilmektedir.”

Haber: C. ÜSTÜNER