AK Parti Düzce İl Başkanlığı 7. OIağan Kongresi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede kürsüye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunum, büyük alkış aldı. Hayata geçirilen projeler ve başlayacak yeni yatırımlara ilişkin hem partilileri hem de Düzce’de yaşayan vatandaşları detaylı şekilde bilgilendiren Başkan Özlü, “Düzce’de artık büyük projeler zamanı” mesajı verdi.

İlk önce belediyeyi borç kıskacından kurtardı

Yaklaşık iki yılda Düzce Belediyesi’nde uyguladığı mali disiplin tedbirleri ile borç kıskacındaki belediyeyi gelir elde eden bir hale getiren Özlü, kamu ve piyasaya olan 450 milyon liranın üzerindeki borcun büyük bölümünü eritti.

Ulaşım sistemini sil baştan yeniledi

Ardından alt ve üst yapıdaki acil çözüm bekleyen sorunlara odaklanan Başkan Özlü, ardından ulaşım sistemini 2020 yılının eylül ayında sil baştan yeniledi. Yaptırdığı araştırma sonucunda, mevcut toplu ulaşım sisteminin yıllık 10 milyon lira zarar ettiğini gözler önüne seren Özlü, Türkiye’de yine bir ilki Düzce’de hayata geçirdi ve hiçbir ilde benzeri olmayan özelleştirme modeli ile 114 yeni otobüsü hizmete soktu.

Çöp sorununu sıfır atık özellikli tesisle çözdü

Düzce’nin yıllardır kurtulamadığı vahşi depolamayı sona erdirmek için önce uzmanlarla bir masa etrafında toplanan Özlü, modern bir Katı Atık Ayrıştırma ve İşleme Tesisi inşa edilmesi için Hecinler mevkiindeki mevcut tesis alanını değerlendirme kararı aldı. Bu doğrultuda koku ve sinek gibi hiçbir olumsuzluğun yaşanmayacağı konusunda köylüleri ikna eden Özlü ve ekibi, yaklaşık 50 milyon TL yatırım bedeli olan ve Türkiye’nin en modern tesisi olma özelliği taşıyan proje için hızla çalışmaların başlamasını sağladı. Sıfır atık konseptine uygun tesiste geri dönüşüm faaliyetleri 2020 yılı sonunda başladı.

Düzce’nin prestij projesi: Millet Bahçesi

Türkiye’nin 81 iline kazandırılacak ‘Millet Bahçesi’ Projesi için hiç kimsenin yapamadığını yaparak kullanımı müstecirlerin inisiyatifine bırakılan Avni Akyol ve İnönü parklarındaki işletmelerin yıkımını sağlayan Başkan Özlü, tarih 10 Temmuz 2020’yi gösterdiğinde 34 dönüm alanı kapsayan Millet Bahçesi 1. Etap Projesi için ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu. Düzce’nin ihtiyacı olan birçok sosyal donatıyı barındıran projenin yakın zamanda başlayacak 2. etabında modern bir kültür merkezi de inşa edilecek.

Şıralık’a spor kompleksi

Şıralık Bölgesi’nde şehrin cazibe merkezi olacak bir spor kompleksi inşa etmek için kolları sıvayan Başkan Özlü ve ekibi içerisinde 10 bin kişilik stadyum, bin 500 kişilik amatör saha, 500 kişilik kapalı yüzme havuzu ve spor okulları olan yatırımı hızla kente kazandıracaklarını açıkladı.

İstanbul Caddesi’ne modern dokunuş

Başkan Özlü’nün en dikkat çeken projesi olarak ise “İstanbul Caddesi Cephe Düzenlemesi” öne çıkıyor. Yıllardır seçilen her belediye başkanının şehrin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi’ni tabela ve görüntü kirliliğinden kurtarmak adına verdiği sözler icraat dönüşemezken, Başkan Özlü, aynı zamanda çarşı merkezi olan İstanbul Caddesi’nin şehre yakışan bir görünüme kavuşması için çok ciddi bir ön hazırlık yaptı. Kentsel tasarım uygulama projeleri hazırlattığı İstanbul Caddesi’nde bina cepheleri, cadde ve meydanların zemin kaplaması, kent mobilyaları, ağaçlandırma ve aydınlatma yapılacak.

Dünya’nın gözü Düzce’de

Düzce’de tarihin gün yüzüne çıkarılması çalışmaları sayesinde sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın gözünün Konuralp’e çevrilmesini sağlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan antik tiyatrodaki kazıların hızlanması ve Dünya mirasına katılması için hem 750 bin TL hibe hem de Düzce Belediyesi’nden 60 personel desteği sağladı.

Su alt yapısı 100 milyonluk projeyle yenilenecek

Bu büyük yatırımların yanı sıra artık miadını dolduran su altyapısının yenilenmesi ve Düzce’nin 2040 yılına kadar içme suyu problemi yaşamaması için DSİ ile ortak bir proje hazırlayan Düzce Belediyesi, yaklaşık maliyeti 100 milyon TL olan projenin çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başladı. Eski Çoban Garajı mevkiinde yeni ve modern bir itfaiye binası yapımı için ilk kazmayı vuran belediye, ayrıca şehrin dört bir yanını bisiklet yolları ile donatmasının ardından bu yılın nisan ayında Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’ni uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

“Düzce bizim evimiz, özümüz, memleketimiz…”

Öte yandan Aziziye Mahallesi’ndeki mevcut pazaryerini daha fazla ihtiyaca cevap verecek şekilde yenileme kararı alan Başkan Özlü, tüm bu projeleri kongrede anlatırken, şu vurguyu yaptı: “Düzce bizim evimiz, özümüz, memleketimiz… Artık büyük projeler zamanı, artık Düzce’nin kaderini değiştirme zamanı… Artık projeleri konuşturma zamanı…”