Düzce Belediyesi, şehrin simgesi olacak olan ve 3 etap halinde planlanan ‘Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’nin ihalesine çıkıyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin değişim ve dönüşümünde kavşak noktalarından biri olarak gördüğü, çalışmaların bir an önce başlaması için yoğun mesai sarf ettiği ve projesi TBB tarafından da ödüle layık görülen Asar Suyu için geri sayım başladı.

ÜÇ ETAPTA TAMAMLANACAK


Başkan Dr. Faruk Özlü, 190 bin m² toplam proje alanına sahip olan ve 3 etapta tamamlanması planlanan ‘Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı Kentsel Tasarım Projesi’nin Gösterişli Otel-Küçüksu Köprüsü, Küçüksu Köprüsü- Şaguç Köprüsü ve Şaguç Köprüsü-Film Platosu bölgelerinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ


Başkan Özlü, Asar Deresinin her iki tarafında yürütülecek çalışma ve kentsel tasarım müdahaleleri ile kent içinde bütünleşmenin sağlanacağını, Asar suyunun yaşayan bir rekreasyon alanı oluşturulacağını ifade etti. Özlü, “Düzce'mizin doğasının ve güzelliğinin ön plana çıkarılma çalışmalarımızla vatandaşlarımıza ve misafirlerimize doğal güzelliğiyle etkileyecek bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz. Bir hayali daha gerçekleştiriyoruz” dedi.