Milli Mücadele’nin önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete yolculuğunun 83.’üncü yılında tüm yurtta anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te tüm yurtta saygı duruşuna geçildi, adeta hayat durdu.

O dakikalarda Anıt Park Meydanı’nda da anma töreni düzenlendi.

Törene Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Atay ve Başkan Yardımcısı Gösterişli, Atatürk Anıtı’na çelek sundu.

Düzce’de de saatler 9’u 5 geçtiğinde sirenler çalmaya başladı.

Protokol üyeleriyle beraber vatandaşlar Ata’yı saygı duruşuyla anarken, sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Yağmura aldırmayan vatandaşlar 1 dakika boyunca Atatürk’e saygısından hareketsiz kaldı.

Düzceliler Ata’sını anarken duygu dolu anlar da yaşandı.

Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi

Düzce Arsal Anadolu Lisesi tarafından Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü anma programı düzenlendi.

Anma programına Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Naci Akkaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan anma programında Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptı.

Program yine öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.