Yarın Anneler Günü. Salgın nedeniyle evlerde de olsa çocukları annelerinin gününü kutlayarak hediyeler verecek. Vatan için seve seve canlarını veren kahramanların anneleri içinse her Anneler Günü hüzün ve özlemle geçiyor.

Dünyadaki en büyük acı olan evlat acısını yaşayan şehit anneleri, bağırlarına taş basıp tüm acılarına rağmen vatan sağ olsun demeye devam ediyor.

Şehit ailelerine verdiği değerle bilinen Düzce Valisi Cevdet Atay, Anneler Günü öncesi şehit annelerini unutmadı. Vali Atay, eşi Elçin Atay ile birlikte şehit annelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şehit annelerine çiçek takdim eden Atay çifti, hal ve hatırlarını sordu.

Atay çifti Anneler Günü münasebetiyle ilk olarak 2020 yılında Suriye Elbab’da Kızılay aracına ateş açılması sonucu şehit düşen Mehmet Arif Kıdıman’ın ailesini Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.

Bir sonraki ziyaretlerini 2015 yılında Şırnak Silopi’de şehit olan Polis Memuru Sabri Altınbaş'ın Kaynaşlı Darıyeri Yörükler Köyü’ndeki baba ocağına gerçekleştiren Vali Atay anne Altınbaş’ın gününü kutladı.

Vali Atay, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde şehit düşen Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesinin Beyköy Çalıcuma Köyü’ndeki evine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

1997 yılında Hakkari ilinde Şehit olan Polis Memuru Yalçın Güzeler'in ailesini Duraklar Köyü’nde yaşayan ailesini de ziyaret eden Atay, daha sonra 1997 yılında Hakkari Çukurca ilçesinde Şehit olan Piyade Er Metin Kucur’un ailesini Beyciler Mahallesi’ndeki evlerine konuk oldu.

Anneler Günü ziyaretlerine 2020 yılında Van ili Bahçesaray ilçesinde Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık'ın Hamidiye Mahallesi’ndeki evlerinde devam eden Atay, anneler başta olmak üzere şehit ailelerinin devletin tüm imkanlarıyla  her zaman yanlarında oldukları mesajı verdi.

Ziyaretlerde zaman zaman duygu dolu anlara sahne olurken Vali Atay, “Sizler bize şehitlerimizin emanetlerisiniz” sözleriyle annelerin acısına ortak olmaya çalıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN