Tüm dünyada etkisini sürdüren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” ilan edilen Koronavirüs Salgını ile ilgili Kızılay Düzce Şubesi, sağlık çalışanlarına yönelik desteklerini sürdürüyor. Türk Kızılay’ı ve Coca Cola Vakfı iş birliğinde Türkiye’nin 23 ilinde Üniversite Hastanelerinde görevli sağlık personellerine medikal malzeme desteği veriliyor.

Bu kapsamda Kızılay Düzce Şubesi, düzenlenen törenle salgın ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına cerrahi önlük, dezenfektan, siperlik, maske, eldiven, gözlük, tulum ve galoştan oluşan tıbbi koruyucu malzemeler Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay’a teslim edildi.

Düzenlenen törene Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, Kızılay Yönetim Kurulu Üyeleri, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve hastane yöneticileri katıldı.

Aydın: Kızılay olarak her zaman yanlarındayız

Konu ile ilgili Öncü TV mikrofonuna açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, sağlık çalışanların salgının başkahramanları olduğunu vurguladı. Her zaman sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarının altını çizen Aydın, “Biz Kızılay olarak, her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Gerçekten bu pandemi sürecinde çok ulvi bir görev üstlendiler. Kendi canları pahasına sağ olsunlar bu salgınla canla – başla çalışıyorlar. Bu noktada bizde Kızılay olarak sağlık çalışanlarına yönelik üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Türkiye genelinde Kızılay’ın bu yönde çalışmaları oluyor. Bu noktada Coca Cola’da bize çok ciddi bir destek verdi. Coca Cola Vakfı’nın Kızlayımız’a bağışlamış olduğu koruyucu malzemeleri hastanemize teslim ettik.” dedi.

Balbay: Salgının Türkiye’de ilk görüldüğü günden bu yana Kızılay yanımızda oldu

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise, “Öncelikle Kızılay her zor anımızda olduğu gibi, Türkiye’de ilk pandemi vakasının görüldüğü günden beri hep yanımızda oldular, hep desteklerini hissettik. Bugün de yine Coca Cola’nın desteği ile bizim sağlık çalışanlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu ekipmanları temin etme noktasında bize destek oldular. Bu gerçekten bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz malzemeler. Bu nedenle Kızılay Düzce Şubesi Başkanımıza, tüm çalışanlarına ve Coca Cola Vakfına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.