MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, parlamentoda memleketinin sorunlarına çözüm istemeye ve ilgili bakanlıkları göreve çağırmaya devam ediyor. 

Düzce'de özellikle fındık verimini olumsuz etkileyen Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı ile ilgili geçtiğimiz günlerde TBMM toplantısında söz alarak etkin mücadele isteyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, yazılı soru önergesi ile de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın önleyici çalışmalarını sorguladı.

Yılmaz'ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması için meclis başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:
"Son yıllarda artış yaşanan, başta dut olmak üzere fındık, söğüt, çınar ve çok sayıdaki bitki türü ile beslenen “Amerikan Beyaz Kelebeği” ile köylülerin ilaçlı mücadelesi sonuç vermemiştir. Fındık bahçelerinde ve meyve ağaçlarında görülen tırtıllar, bitkinin kök, dal, meyve ve yaprak gibi bölümlerine zarar vererek önemli ölçüde verim kayıplarına neden olmaktadır. Bu kapsamda ülkemizin en önemli tarım kaynaklarından olan fındık üretiminin sürdürülebilirliğini tehdit eder noktaya varması kaçınılmaz olacaktır.

Bu kapsamda,
1- Türk fındık üreticilerini bu Amerikan Beyaz Kelebeği tehdidinden korumak için ne tür tedbirler almayı planlıyorsunuz?

2- Son yıllarda artan zararlılarla mücadelede bir eylem planınız var mı? Varsa ne kadar zaman içinde eylem planını devreye sokmayı düşünüyorsunuz?"