1 Temmuz itibariyle başlayan tam normalleşme sürecinde aşılamanın düşük kalması ve rehavet nedeniyle vakaların artışa geçtiği Düzce’de ölümcül yükseliş zirveye ulaştı. Düzce’de geçtiğimiz hafta itibariyle sadece 7 günde vakaların yüzde 54 oranında artarken vaka yoğunluğunun en hızlı tırmandığı 10 il arasında yer aldı.

Bu gelişme sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi servisi önündeki test kuyruklarının uzamaya başladığı kent için  ‘Daha dikkatli olmalısınız’ uyarısında bulundu. Uzmanlarsa aşının ölümcül salgına karşı koruyucu etkisine bir kez daha dikkat çekti. Aşılamanın Türkiye ortalamasında seyrettiği Düzce, 1. dozda yüzde 82.7 aşılama oranıyla mavi kategorideyken, 2. dozda ise yüzce 65’in altında ve turuncu kategorideydi. 

DÜZCE’DEN BU KEZ İYİ HABER

Öte yandan Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatıyla ‘köy köy mahalle mahalle’ aşı seferberliğinin ikinci aşaması da geçtiğimiz günlerde başladı. Mobil aşı timleri daha önce 1. doz aşısı yapılan vatandaşları evlerine kadar giderek ikinci kez aşıladı. Seferberliğin sonuç vermesiyle Düzce’den bu kez olumlu bir haber geldi.

‘DÜZCE KISA SÜREDE YÜZDE 75’İN ÜZERİNE ÇIKMALI’

Sağlık Bakanı Koca, Düzce’nin iki doz aşılamada yüzde 65’i geçtiğini duyurdu. Bakan Koca, “Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranı DÜZCE’DE bugün %65’in üzerine çıktı. Risk rengi artık SARI olan Düzce’nin bu oranı kısa sürede %75’in üzerine çıkarmasını bekliyoruz. Hepimizin lehine sonuçlar için, bütün iller, ikinci doz aşıda yarışalım!” diyerek bu oranın hızla yukarı çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN