Karşılayanlar arasında dikkat çeken isim

12 Kasım Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Düzce’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu karşılayan coşkulu kalabalık arasında dikkat çeken bir isim vardı. Konuralp’in belde olduğu yıllarda 3 dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Aykut, Bakan Soylu ile ayaküstü samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Soylu’ya kendisini tanıttıktan sonra Düzce ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren eski Başkan Aykut, “Düzce’de sizi ağırlamaktan onurluyuz, mutluyuz. Büyük afetin yıl dönümünde Düzceliler’in acısına ortak oldunuz.” diyerek teşekkür etti.

Aykut ile yakından ilgilendi

Aykut’u oldukça sıcak şekilde karşılayan ve kendisiyle yakından ilgilenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Sizi Ankara’da ağırlamayı isterim.” diyerek eski başkanı bakanlığa davet etti.

Konuralp’in ilçe olması için mücadele etti

Öte yandan 1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve 3 dönem Konuralp Belediye Bşakanlığı yapan İbrahim Aykut, 2009 Yerel Seçimleri’ni kaybetmişti. Başkanlığı döneminde Konuralp’in mahalle değil aksine ilçe olması için verdiği mücadele ile tanınan Aykut, artık mahalle statüsünde olan bölgenin hafızasına kazınan yerel yöneticiler arasında bulunuyor.