Akçakoca ve Cumayeri'ndeki afetlerin ardından son durumu yerinde görmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gece saat 22.30 sıralarında Düzce'ye geldi.

Ankara'dan havalanan Soylu' yu taşıyan helikopter AFAD İl Binası bahçesine iniş yaptı.

Burada Bakan Soylu'yu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 
Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Ay karşıladı.



Herkesle tek tek tokalaşan Soylu kendisini karşılayan heyet ile birlikte AFAD İl Binasında bulunan toplantı salonuna geçti.





Burada yerel yöneticilerden ve yetkililerden bilgi alacak olan Soylunun toplantı sonrasında basın açıklaması yapması bekleniyor.



Basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Soylu: "4'ü çocuk 7 vatandaşımızın kaybolduğu bilgisi geldi. Esmahanım Köyü'ne de ulaşım sağlandı. 21 km dere boyunda çalışmalar gerçekleştirilecek. Yarın sabahtan itibaren ekipler daha da arttırılacak. Yarın öğlene kadar diğer köy yollarının da açılacağını zannediyorum."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu basın toplantısının ardından Hamidiye Mahallesi'nde akrabasının evinde kalan afetzedelerden Furkan Kaplan'ı ziyaret etti.









Soylu daha sonra sırasıyla Akçakoca ve Cumayeri ilçelerine giderek afet bölgesini inceleyecek.