İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT ekibinin Akreditasyon Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 2022'yi tatbikat yılı ilan ettiklerini vurgulayan Soylu, cuma günü Türkiye'deki tüm okullarda tatbikatın gerçekleştirileceğini söyledi.

"YARIN TÜM OKULLARDA TATBİKAT VAR"

Ülke genelinde de bir tatbikat planlandığını belirten Bakan Soylu, “Cuma günü, yarın tüm Türkiye'de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız.” dedi.

2022 TATBİKAT YILI

2021’in Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından 2022’nin de Tatbikat Yılı ilan edildiğini hatırlatan Soylu, “Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik.  Son 2 yılda karşılaştığımız afetlerdeki başarılarımızda bu bakış açısının öneminin olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.