23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 81 ilde "Çevre ve Çocuk Şenliği" düzenlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Çocuk Şenliği'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Şenliğe katılacak yüz binlerce yavrumuza sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Çocuklara çevre bilinci aşılanacak

Bakanlık olarak her fırsatta ve platformda gençlere, çocuklara doğa ve çevre bilincini kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

"23 Nisan’da ülkemizin dört bir yanında, 81 ilimizin tamamında millet bahçelerimiz başta olmak üzere illerimizin meydanlarında eş zamanlı olarak 'Çevre ve Çocuk Şenliği' düzenleyeceğiz. Yapacağımız şenliğe katılacak yüz binlerce çocuğumuza sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, çevre ve doğa bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede açık havada yavrularımıza birbirinden renkli atölyelerle, çocuk kahramanımız 'Emiray' ile eğlenceli ve eğitici etkinlikler sunacağız."

Tüm çocukları davet etti

Binlerce çevre müfettişi çocuğun katılacağı Çevre ve Çocuk Şenliği'ne tüm çocukları davet eden Kurum, bakanlık olarak Türkiye genelinde eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini, yüz binlerce çocuk ve gencin çevre ve doğa konularında bilinçlendirilmesi için Çevre ve Çocuk Şenliği'nin de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.