Sağlık konusunda ciddi sıkıntıların olduğu öne sürülen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hasta veya hasta yakınlarında peş peşe gelen şikayetler nedeniyle tepkilerin odak noktası oldu.

“Üniversite ve hastane yönetimi gelen tepkilere kulak vermeliler”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Üniversite ve hastane yönetiminin gelen tepki seslerine kulak vermesi gerektiğinin altını çizdi.  Düzce halkının en iyi sağlık hizmetlerine layık olduğunu kaydeden Caboğlu, “Üniversite Hastanesi Üniversiteye Rektörlüğe bağlı ayrı bir kurum orası ama üniversite hastane üzerinden vatandaşlar tarafından ciddi şikâyetler geliyorsa bence üniversite yöneticilerinin bir araya gelerek buna kulak vermelerinde fayda var. Durup dururken kimse bir sorun yaratmak istemez. Düzce üniversitesi bizim. Düzce üniversitesine sahip çıkmamız lazım ama bunun yanında da gerçekten vatandaşın mağdur edildiği sıkıntılarda varsa bunlara kulak vermelerinde fayda var. Bu manada halkımız vatandaşımız en iyi hizmeti nasıl daha iyi alır bununla ilgili yetkili merciler kurumlarla bir araya gelip çalışma yapmasında fayda var. Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerekiyorsa devredilsin. Edilmemesi gerekiyorsa yöneticilerin kendi içerisinde halkımızın daha iyi hizmet alması açısından bir çalışma içerisinde olmalarında fayda var” dedi.

“Hastanede en iyi hizmet almak bizim hakkımız”

Düzce Üniversitesi ve Hastane yönetimini, “Eğer şikâyetler geliyorsa her kesim görevini yapma gayreti içerisinde olması gerekir” diyerek göreve davet eden Caboğlu, “Burada kimsenin kimseden iş arma durumunun olmaması lazım. Art niyet hiçbir zaman iyi değildir ki ben bu durumu art niyet olarak da görmüyorum. Kamuoyunda basında konuşulan bu hususlara oradaki yönetimin kulak vermesinde fayda var. Eğer şikâyetler geliyorsa her kesim görevini yapma gayreti içerisinde olması gerekir. Buna kulak verirlerse hem Üniversitemiz için hem Düzce halkımız için daha iyi olur. Niyetimiz duamız hastanelere hiç ihtiyacımız olmasın, kimse hastalanmasın ama bu bir gerçek hepimiz zaman zaman hastalanabiliyoruz. Gittiğimizde de buralarda iyi hizmet almak bizim hakkımız diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.  

HABER: Savaş ARI