Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ağız, diş ve çene cerrahisi alanında tedavi görmesi gereken hastaların çevre illere sevk edilmesi sağlıkta uzun süredir çözülmesi gereken bir sorun olarak ortada duruyor. Son olarak haber merkezimize ulaşan bir hastanın 1.5 yıldır sık sık başvuru yaptığı Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden tedavi alamaması yüzünden yaşadığı sıkıntıları anlatması tekrar sağlıktaki uzman hekim sancısını gündeme taşıdı.

Konu hakkında telefonla bilgi aldığımız Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alpaslan Üregen, 1 ay önce göreve başlayan çene cerrahının doğum iznine çıkması nedeniyle hasta kabulünün henüz başlamadığını söyledi.

“3 hekim arkadaşımız daha göreve başlayacak”

Merkez kadrosuna yeni diş hekimlerinin de katılacağını müjdeleyen Üregen, şöyle konuştu:

“Personel dağılım tablosuna göre 1 cerrah hakkımız var. Buraya Bolu’dan bir cerrah arkadaşımız atandı. Geçtiğimiz ay görevine başladı ancak doğum iznini kullandı. Hastalarımızın il dışına sevki öncesinde de gerek ben gerek başhekim yardımcısı arkadaşım vakalara mümkün olduğunca müdahale etmeye çalışıyoruz. Yakın zamandaki atamalarla 3 hekim arkadaşımız daha göreve başlayacak. Başta cerrah olmak üzere diğer tüm eksiklerimizle alakalı da Sağlık Bakanlığı’mıza talepte bulunduk.”

“Salgın döneminde hastalarımız birikti”

Hasta yoğunluğunu salgın dönemine bağlayan ve “Pandemi döneminde zorunlu olarak bir süre kapalı kaldığımız için hastalarımız birikti.” diyen Üregen, “Bu dönemde özele geçen ve emekliye ayrılan hekim arkadaşlarımız da oldu. Eksiklerin tamamlanması için tüm taleplerimizi yaptık, bakanlığımızın atama takvimini bekliyoruz.” dedi.