Gözler eski dönemlerde

Son 10 yılda biriken Düzce Belediyesi şirketlerine kayıtlı 400 ton hurdanın buhar olduğu yönündeki iddialar Düzce kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Yargıya taşınan dudak uçuklatan ithamlar gözlerin AK Partili eski başkanlar Mehmet Keleş ve Dursun Ay dönemine çevrilmesine neden olurken, son olarak sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşım şoke etti.
 

Ömer Küçük'ten dikkat çeken paylaşım

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İYİ Parti – CHP ortak Düzce Belediye Başkan Adayı olarak siyasi arenaya geri dönen ancak yine sandıkta hüsrana uğrayan Ömer Küçük, facebook hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

"Hurda dedikleri şey sökülüp kaybolmadan önce çalışan bir fabrikadır"

1986 yılında kurulan Düzce Belediyesi Asfalt Plenti'nin fotoğrafını paylaşan Küçük, açıklama kısmına şu notu düştü:

"Belediye'nin kayıp olan hurdaları... Son günlerde gündeme düşen belediyenin sözde kaybolan hurdaları hakkında biraz bilgi vereyim... Hurda dedikleri şey resmini gördüğünüz ve sökülüp kaybolmadan önce çalışan bir fabrikadır. Arada da üç beş ton sağdan soldan toplanan demirler vardır. Konu savcılığa intikal etmiştir. Konunun üzerine giden Sayın Faruk Özlü'ye teşekkür ederim."

Olayın geçmişi

Bilindiği gibi geçtiğimiz temmuz ayında yazılı ve görsel basında çıkan haberler Düzce Belediyesi'ne ait tonlarca hurdanın buhar olduğuna işaret ediyordu. Bu ithamların muhatabı ise eski başkanlardan Mehmet Keleş ve Dursun Ay'dı. Yaklaşık 10 yıllık bir süreçte biriken 400 ton hurda Mehmet Keleş döneminde ihaleye çıkmıştı. Ancak sadece Düzce'de değil tüm illerde belediyelerden bu hurdaları alan kurum olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun mahkeme kararıyla ihalenin iptalini sağlamıştı. Keleş'in istifasının ardından göreve gelen Dursun Ay ise kendi döneminde hurdaların yetkili kurum olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na verildiği bilgisini paylaştı.

Başkan Özlü suç duyurusunda bulundu

Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise hurdaların usulsüz şekilde satıldığı ithamlarına göz yummadı. Kurmayları ile bir masa etrafında toplanarak konuyu enine boyuna tartışan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kamu menfaatini göz önüne alarak tüm ilgili tarafların soruşturulması için suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Düzce Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı köşe yazısında savcıları göreve davet ederek, bu konunun üzerine gitmişti.
OLAY,

SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

http://www.oncurtv.com/savcilari-goreve-davet-ediyorum-makale,118704.html