Karayolları tarafından eylül ayında beton bloklarla kısmi olarak kapatılarak Düzce'nin en tartışmalı kavşaklarından biri haline dönüşen Fiskobirlik Kavşağı için taraflar bir araya geldi. Karayolları ile görüşerek kaza riski gerekçesiyle kavşağın kapatılmasını talep eden Düzce Belediyesi yönetimi ile kavşağın kapatılmasından en çok etkilenen kesim olan Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri bu akşam düzenlenen toplantıda hararetli şekilde durum değerlendirmesi yaptı.




Mahalledeki boş bir apartman dairesinde düzenlenen toplantıya Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, her zaman olduğu gibi yardımcıları ve birim müdürleriyle katıldı. Eline mikrofonu alan Başkan Özlü, ilk olarak kavşağın kapatılma sürecini anlatmak istedi ancak sözü sık sık vatandaşlar tarafından kesildi. Özellikle esnaflar şehir merkezi ile bağlantı kesildikten sonra işlerinin olumsuz etkilenmesinden dert yandı. Birçok esnafın ya kepenk kapattığını ya da merkeze taşındığını belirten mahalleli, kiraların da büyük ölçüde düştüğünü söyledi.




Başkan Özlü ise karayolları ile çözüm için sık sık masaya oturduklarını ifade ederek, köprülü kavşak yapılana kadar sinyalizasyonla trafik güvenliğini sağlamayı planladıklarını aktardı. Bu sırada vatandaşlardan yükselen seslerin konuşmasını bölmesi üzerine Özlü, birkaç kez "Bu şekilde olacaksa toplantıyı bitirelim" diyerek, halktan anlayış istedi. 1.5 saat süren toplantının sonunda Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri yılbaşına kadar bekleyeceklerini bir gelişme yaşanmazsa tekrar eylemle tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti.                                                   



Eylem ve imza kampanyası düzenlendi                                         

Öte yandan TEM Otoyol bağlantısı, Fevzi Çakmak Mahallesi, Eski Bolu Caddesi ve Kervan Kavşağı arasında  ulaşımı sağlayan önemli bir güzergah olan Fiskobirlik Kavşağı'nın 5 Eylül 2019 tarihinde kapatılmasından bu yana tartışmalar bitmedi.

Toplumun birçok kesimi bu kapatma kararını 'yanlış' olarak yorumlayarak, karayolları ve Düzce Belediyesi'ne eleştiri oklarını yöneltti. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile yol üzerinde kepenk açan esnaflar yaşadıkları mağduriyet yüzünden tekrar yolun açılması için her yolu denedi. Son çare olarak imza kampanyasına başvuruldu.
Bu artan tepkiler ise yetkilileri yeni bir çözüm için bir araya gelmeye zorladı. Bu doğrultuda 1 ay önce Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, başkan yardımcıları, şehir plancısı uzmanları, şoförler odası başkanı ve Fevzi Çakmak Mahalle muhtarının da hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı. Yapılan görüşmede kavşak için alternatif öneriler sunulurken, ön plana çelik köprülü kavşak sistemi çıktı. HABER: C.ÜSTÜNER