AK Parti’nin Daraltılmış İl Danışma Toplantısı’nda, göreve geldiği ilk günden itibaren gerçekleştirdiği çalışmalardan bahseden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, açıklamasında ‘Gelir ve giderleri dengelemeye çalışıyoruz. Gelirlerimizi arttırmak giderlerimizi kısmak istiyoruz’ ifadelerine yer verdi.



AK Parti’nin Daraltılmış İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yaklaşık 5 aylık süreçteki faaliyetleri özetleyen sunum hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde bunları paylaşacaklarını belirtirken, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 5 aylık faaliyetlerimizi özetleyen bir sunum hazırladık. Bugün KOSGEB başkanımız Düzce’ye gelecek ve Akçakoca’da bir programı olacak. Sayın milletvekilleri bu programa katılacak. 5 Nisan - 5 Eylül dönemini kapsayan bir sunumu sizlerle paylaşacağız.”
 
"Gelir ve giderleri dengelemeye çalışıyoruz"

Mali disiplin tedbirlerinin uygulandığını söyleyen Başkan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk olarak mali disiplin tedbirleri uyguladık. Gelir ve giderleri dengelemeye çalışıyoruz. Gelirlerimizi arttırmak giderlerimizi kısmak istiyoruz. Denk ve hizmet odaklı bir bütçe yapısına kavuşmayı amaçlıyoruz. 21 maddeden oluşan bir mali disiplin tedbiri uyguluyoruz. Detaylarını çok yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.”
 


 “Bu sene bakım-onarım yılı olacak"

Bakım onarım çalışmalarına ağırlık verileceğini söyleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hayata geçirilecek büyük projeleri alt yapılarının oluşturulduğunu söyledi. Özlü, şu ifadelerde bulundu:

“Bu sene bakım-onarım yılı olacak. Bu yıl büyük projelerin alt yapısını oluşturuyoruz. Yapacağımız önemli hizmetlerin projelerin planlanmasını ve projelendirilmesini yapıyoruz. Asar deresi restorasyon projesi için 2019 yılında yaklaşık 2 milyon TL hibe aldık iller bankasından. Ulusal proje yarışması açıyoruz. Konuralp’te kültür sokağı kurmak üzere yaklaşık 1.5 milyon TL , yine Konuralp’te kazı faaliyetleri için de 1.5 milyon TL hibe aldık. Yaklaşık 5 milyon TL’lik bir hibe aldık. Borçlanmıyoruz, kredi almıyoruz. “

“İki etaplı millet parkı geliyor”

Düzce’de iki etaplı millet bahçelerinin yapılacağını söyleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bahçelerin lokasyonlarına da işaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, şöyle konuştu:

“Düzce’de iki etaplı millet bahçesi projemiz var. Bunun için de bakanlığımızla yazışma yaptık, onaylandı. Avni Akyol ve İnönü parklarından oluşan bölgeye 1. Etap millet bahçesini bu yıl içerisinde yapacağız. Bunun onayı aldık.  Projenin ikinci etabı için de stadyumun olduğu yer millet bahçesi olacak. Bunun da onayını aldık. Tabii stadyumun da taşınması var.  İlk olarak stadyumu geçici bir süre için Şıralık’a taşıyacağız. Kalıcı Konutlar’daki güreş sahasındaki tribünler çelik konstrüksiyon. Onları oradan söküp Şıralık’a taşıyacağız ve orada Düzcespor’a bir stadyum yapacağız. Düzcespor, gerçek stadyumuna kavuşana kadar faaliyetlerini burada sürdürecek. Biz de şu anki stadyumun olduğu yerde millet bahçesi yapacağız.


 
"Belediyemizde ödenmemiş maaş yoktur"

Düzce Belediyesi’nde çalışanların maaşlarını alamadıklarına ilişkin çıkan haberler üzerine açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, maaş konusunun uzun zamandır konuşulduğunu fakat ödenmemiş maaşın olmadığını belirtti. Özlü, şu ifadelerde bulundu:

“Maaş konusu zaman zaman konuşuluyor. Belediyemizde ödenmemiş maaş yoktur. Ödenmemiş ücretler vardır. Bunlar geçmişten gelen ek mesai ücretlerdir, ek ikramiyelerdir. Bunlar ödenmedi, ödemedik. Diğer maaşları ödüyoruz. Gelir gider dengesini eşleştirdiğimiz de hepsini ödeyeceğiz. Çünkü kredi kullanıp maaş ödemek istemiyoruz. Maaşlarımızı kendi öz kaynaklarımızla ödüyoruz. Projelerimizi de hibelerle yapıyoruz, borçlanmıyoruz. Borç dökümüyle ilgili de bir çalışma sunacağım. Bu çalışmada Düzce Belediyesi'nin ne kadar borcu var? Bu borçlar ne zaman artıyor ne zaman azalıyor her şey şeffaf olacak. Sayın başkanımıza daha önce rica etmiştim il yönetiminde bir sunum yapmak üzere. Başkanımız Ankara’ya gideceği için bugünkü program sıkışık olduğundan inşallah en kısa zamanda teşkilatta sunumu yapacağız.”
 
"Yaklaşık 300 bin TL artıdayız"


Düzce’de gelir gider dengesinin oluşturulmasına yönelik tedbirlerin alınmaya devam edeceğinin altını çizen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, toplu taşıma ile ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özlü, Düzce içi bir ulaşım master planı yürüttüklerini belirterek konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Düzce’de ortalama 20 bin kişi otobüs kullanıyor. Düzce’de yolcu sayısı ile otobüs büyüklüğünün denk olması için ortalama günde 50 bin kişinin toplu taşıma kullanıyor olması gerekiyor.  Bu bakımdan Düzce’nin otobüsleri Düzce’deki yolcu sayısı ile eş değil. Düzce’de toplu taşıma bakımından 6 ile 8 metre aralığındaki otobüsle uygun görünüyor. Toplu taşıma hizmetleri zarar ediyor. Artıya geçirecek adımları atacağız. Et kombinasını özelleştirdik. Yıllık maliyeti eksi anlamda 750 bin tl civarındaydı. Şu an yaklaşık 300 bin TL artıdayız. Bütün yaptığımız işlerde zarar etmeyeceğiz. Fizibilite arayacağız. Düzce BELTUR diye bir şirket kurduk. Düzce’deki turizm potansiyelini tetiklemek istiyoruz. “
 


Önümüzdeki günlerde 5 aylık faaliyetler ve önünüzdeki 5 yıldaki projelerle ilgili sunum yapacaklarını belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediyenin alacaklarından da bahsetti. Özlü, şunları söyledi:

“Belediyenin 5 aylık faaliyetlerinin özetleyen ve önümüzdeki 5 yıldaki projeleri anlatan sunum hazırladık. Muhtemelen bu hafta paylaşacağız bunları sizlerle. Attığımız her adımı paylaşıp şeffaf olacağız.  Belediyemizin 13 milyon TL su parası alacağı var. Toplamda da 82 milyon TL tahsil edilemeyen alacağımız var. Bunları alabilmek için sizden destek istiyoruz. Gelir gider dengesini oluşturamazsak bu şehri güzelleştiremeyiz.”
 
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.