Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) ile bir süre önce açılışı yapılan Mutfak Sanatları Merkezi’nde toplantı yaptı. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı ve oda başkanlarının katıldığı toplantının ana gündemini Modern Sanayi Sitesi projesi oluşturdu.

Projede gelinen süreci esnaflara anlatan Başkan Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan proje ile Kültür mahallesinde bulunan ‘Eski Sanayi Sitesi’nin kaldırılacağını ve Beslanbey Mahallesi’nde bulunan 72 bin metrekare alan üzerinde  ‘Modern Sanayi Sitesi’ kurulacağını belirtti.  Özlü, Düzce’nin yıllardır kangren haline gelen ve kötü bir görüntü oluşturan eski sanayi sitesi alanında da kentsel dönüşüm uygulanacağını söyledi.

Başkan Özlü ayrıca Spor Sokak esnafının  iple çektiği Millet Bahçesi açılışının da 29 Ekim’de yapılacağı müjdesini esnaflarla paylaştı.

Modern Sanayi Sitesi sürecini önemle ve dikkatle takip ettiklerini ifade eden DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı da Düzce’nin en önemli projesinin hayata geçeceğini belirtti. Kayıkçı,“ Düzce’miz gerçek il olma yolunda kalıcı olarak değişiyor, gelişiyor. Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün daveti üzerine ilgili meslek odalarımızın başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdik. Düzce’nin de en önemli projeleri arasında yerini alan Modern Sanayi Sitesi hakkındaki gelişmeler ele alındı. Toplantı çok verimli geçti. Ayrıca Düzce’nin kaderini değiştireceğine inandığımız 74 adet projeyi de görsel olarak izleme fırsatımız oldu.” dedi.