Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bir süre önce "Şehrin Kalbinde Büyük Dönüşüm" sloganı ile açıkladığı "Kent Estetiği Projesi"nin başlama düdüğünü çaldı.

Mart ayında cadde üzerinde bulunan ağaçlar, zarar verilmeden kökleri ile birlikte sökülmüş, Düzce'nin çeşitli noktalarına nakledilip dikim işlemi gerçekleşmişti.

17 günlük tam kapanma dönemini fırsata çeviren Düzce Belediyesi İstanbul Caddesi’nde önce tabelaları kaldırdı, ardından cadde üzerindeki asfalt ve kaldırımların söküm işlemine başladı.

Söküm işlemlerinde elektrik ve doğalgaz hatlarının yüzeye 15-20 santimetre derinlikte olduğu tespit edilirken, yeni projede bu hatların prosedüre uygun olarak 60 santimetre derinliğe alınacağı belirtildi.

"KALICI ESERLER BIRAKMAK İÇİN BURADAYIZ"

Projenin başladığı ilk gün sahaya inerek çalışmaları yerinde inceleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü caddenin yapım aşaması ile ilgili bilgi verdi.

Projenin sadece İstanbul Caddesi üzerinde sınırlı kalmayacağını kaydeden Başkan Özlü, "Bir süre önce açıkladığımız Kent Estetiği Projemiz için bugün ilk kazmayı vurduk. 17 günlük tam kapanmayı fırsata çevirmek için ekiplerimiz gerekli hazırlıklarını yaptı ve 24 saat çalışma prensibine göre projemize başladık. Vatandaş ve esnaflarımızın mağdur olmamaları için bu tarih aralığını uygun gördük. Ramazan Bayramı sonuna kadar cadde taş örme işlemine hazır hale getirilecek. Daha sonra ağaç dikim işlemlerini ve kademeli olarak cadde üzerinde bulunan binaların cephe giydirme uygulamalarını gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizin içi rahat olsun, kalıcı bir eser bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

PERSONELE MORAL OLDU

Aynı zamanda projenin başlama tarihinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne denk gelmesi nedeniyle, sahada çalışan personel ile de sohbet eden Başkan Özlü, "Arkadaşlarımız çok güzel bir iş çıkarıyor.

Bu özel günde hem projemizi inceleme fırsatı bulduk, hem de çalışma arkadaşlarımıza bir nebze de olsa moral vermek istedik. Bu vesile ile bir kez daha tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.