12 Kasım Düzce Depremi’nin ardından Vali Konağı olarak inşa edilen ve daha sonra kullanım hakkı Düzce Belediyesi’ne geçerek restoran olarak hizmet veren Düzce Kasrı için alınan restorasyon kararı, binanın sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkım kararına dönüştürülmüş ve bir gecede yıkım işlemi gerçekleştirilmişti.

‘ZENGİN DÜZCE MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ TANITACAK’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile AK Parti Düzce Milletvekili inşaat çalışmalarının hızla sürdüğü alanda incelemelerde bulundu. Başkan Özlü, Keşir’e projede gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi. Ziyaretin ardından Vekil Keşir, “Tesis, muhteşem doğası ve Kafkas'lardan Balkan'lara, Orta Asya'dan Karadeniz'e uzanan, zengin Düzce mutfak kültürünü tanıtacak” açıklaması yaptı.

‘SON DÜZENLEMELERİ YAPIYORUZ’

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de Mutfak Sanatları Merkezi inşasında son düzenlemelerin yapıldığını kaydederek, “Hem manzarası hem de ikram edilecek lezzetleri ile sadece ilimizin değil ülkemizin sayılı gastronomi merkezlerinden biri olacak projemiz hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KABA İNŞAATI BİTTİ, TEMMUZ’A YETİŞTİRİLECEK

İnşaatta gelinen aşama da uzun süre sonra Düzce kamuoyuna sunuldu. Fotoğraflarda merkezin kaba inşaat çalışmalarının bittiği, ince inşaat çalışmalarına geçildiği görülüyor. Daha önce yapılan açıklamalara göre tesisin temmuz ayı içerisinde Düzcelilere ve turistlere hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

81 ÇEŞİT DÜZCE YEMEĞİ SUNULACAK

BELTUR Mutfak Sanatları Merkezi’nin menüsünde Düzce’ye özgü yöresel lezzetler yer alacak. 81 çeşit Düzce yemeği misafirlere sunulacak. Tesiste Çerkez tavuğundan, kasaba pilavına, Boşnak mantısından, karalahana çorbasına kadar Düzce’nin kültürel zenginliğini yansıtan yemeklerle Düzce rüzgârı esecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN