Geçtiğimiz yıllarda karla mücadelede sınıfta kalan yönetimlerin aksine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü idaresindeki karla mücadele ekipleri, ilk büyük kar sınavını başarıyla geçti. 

Meteorolojinin uyarıları sonrası beklenen etkili kar yağışı Düzce’de dün gece saatlerinde başladı. Kısa sürede şehrin her yanı beyaz örtüyle kaplandı.

Kent merkezinde yolların açık tutulması için kar yağışı ile birlikte mücadele düğmesine basan Düzce Belediyesi ekipleri, ana yollarda yoğun çalışma yürüttü. Belediyeden yapılan açıklamada, “Karla mücadele ekiplerimiz, yoğun kar yağışı sebebiyle şehir genelinde, başta hastane giriş ve çıkışlarında olmak üzere herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için teyakkuz hâlinde...” ifadeleri kullanıldı.

Kar yağışı öncesinde 102 kişilik saha personeli ve 24 araçlık filosuyla mücadele hazırlıklarını tamamlayan Düzce Belediyesi, muhtemel olumsuzlukların önüne geçmek için 24 saat esasına göre etkin şekilde mücadele ederek, yolları ve kaldırımları açık tuttu.

Her kar yağışı sonrası görülen buzlanmanın önüne geçmek ve özellikle kaldırımlarda kayıp düşmelerin yaşanmaması için gece boyunca yapılan tuzlama çalışması sabah saatlerinde de devam etti. Gerek kaldırımlar gerekse de yol güzergahlarında karla mücadele seferberliği devam ediyor.