Zabıtanın kent merkezinde klarnet çalmasına izin vermediği genç, durumdan haberdar olan başkanın devreye girmesi ile yeniden sokaklarda müziğini icra etmenin sevincini yaşadı.

Klarnet enstrümanını tıpkı usta isimler kadar iyi çalarak, kulakların pasını silen ve kısa sürede kendisine sadık bir dinleyici kitlesi oluşturan müzisyen, geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Sokakta çaldığı müziklerle aile ekonomisine destek olmaya çalışan gence, zabıta ekiplerinin ‘Yasak’ diyerek izin vermemesi üzerine İstanbul Caddesi günlerdir klarnet sesinden mahrum kaldı.

Gencin her gün belli saatler arasında caddeyi şenlendirmesine alışkın olan esnaf ve vatandaşlar günler sonra bugün tecrübeli müzisyeni yine aynı yerde görünce soluğu yanında aldı.

Birbirinden güzel parçalardan kesitler çalan genç, sokaklarda müziğini icra etmesine izin veren ve zabıtaya ‘Engel olmayın!’ talimatı veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye sosyal medya üzerinden teşekkür etti.

Sosyal platformlarda, ‘Ağlayan klarnet’ olarak ün yapan parçayı çalmadan önce ‘Sayın Başkanım Faruk Özlü çok teşekkür ederim bana izin verdiğiniz için… İyi ki varsınız… Bu şarkım size gelsin…’ ifadelerini kullanan genç müzisyen ardından klarnetini konuşturdu.