Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ve Başkonsolos Vekili Vesna Fabris, birtakım temaslarda bulunmak ve Düzce ile Hırvatistan arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Düzce’ye geldi.

Sabah saatlerinde Düzce’ye ulaşan Zerec ve Fabris Düzce Valiliği’ne geçerek Vali Cevdet Atay ile görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Düzce Belediye Başkanlığı’na geçen Hırvat heyetini Başkan Dr. Faruk Özlü ağırladı.

Hırvat başkonsolos ve vekilinin bir sonraki durağı da Düzce Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin tarafından ağırlandı. İkiliye Düzce’nin coğrafi ve ekonomik özellikleriyle ilgili sunum yapıldı. Hırvat bürokratlar Düzce’nin doğal güzellikleri karşısında hayranlığını gizleyemedi.

ŞAHİN: “KAZAN-KAZAN” TEMALI HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE VARIZ”

Sunumun ardından konuşan Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz andan itibaren dış ticaret hacmimize katkı yapmaya büyük önem verdik. Şu anda Düzce’de tamamı yabancı sermaye olan 15 firma faaliyet gösteriyor. Hırvatistan’la olan ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu noktada Erasmus programları başta olmak üzere “kazan-kazan” temalı her türlü işbirliğine varız.  Odamıza kayıtlı iş insanlarına vize muafiyeti konusunda da bir görüşme yapabiliriz. Öte yandan Hırvatistan’ın bir şehrindeki ticaret odasıyla kardeş oda olmak noktasında da bir düşünce olabilir. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Şahin’den sonra mikrofonu alan Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, kendilerine gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Göreve geldiği günden bu yana Düzce’yi ziyaret etmek istediğini söyleyen Zerec, koronavirüs salgınının hafiflemesiyle ziyarete geldiklerini aktardı.

“UYGUN SEKTÖRLERDE İŞ BİRLİĞİ SAĞLAYABİLİRİZ”

Zerec, “Düzce’ye gelir gelmez hemen birçok arkadaşım oldu. “Bugün sayın vali bey ve belediye başkanı ile görüştük. Orada Hırvatistan’dan bir yatırımcı ile karşılaştık. Siz de zaten Zagreb’de iş dünyası delegesi olmuşsunuz. Ben de bu tarz toplantıları hazırlayan bir ekip içerisindeyim. Ben de ulusal ilişkileri düzenleme odaklı bir işte çalışıyorum. Erasmus’a bağlı olarak Vali Bey ve Belediye Başkanı ile görüştük. Bu konu ile alakalı olarak bir iş birliği gerçekleştirebiliriz. Sunum için sizlere çok teşekkür ediyorum. Odalar arası ilişkiler bizim için oldukça önem arz ediyor. Gerekli iş birlikleri için uygun sektörlerde iş birliği sağlayabiliriz” dedi.

TSO Başkanı Şahin ve Hırvat heyet karşılıklı hediye takdiminin ardından birbirlerine teşekkür etti. Ziyaret basına kapalı görüşme ile devam etti.

HABER: M. GÜNESEN / F. UÇAR