Şerefiye Mahallesi Ümit Sokak üzerinde bulunan Kasapoğlu İş Hanında iş yerleri bulunan esnaflar, ana hatta bağlanan kanalizasyon şebekesinde ki arıza nedeniyle, bodrum katını basan lağım sularından şikayetçi. Yıllardır, Düzce Belediyesi’ne şikayette bulunduklarını, ancak sorunun bir türlü çözüme kavuşmadığını belirten esnaflar, yetkililerin seslerini duymasını bekliyor.

“Belediyeye 2 günde bir şikayette bulunuyoruz”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan, İş Hanı Yöneticisi Sadık Serdar Çeşmecioğlu, mağdur durumda olduklarını ifade ederek, “Burası ile biz o kadar ok uğraşıyoruz ki pislik içinde 25 yıldır bu binadayım, 25 yıldır bu sorunu çözemedik. Ana hat tıkalı diyorlar, oraya da gelmiyorlar. Geliyorlar çözüm bulduk diyorlar, ana hat göçme yapmış ondan dolayı buraya su ve kanalizasyon basıyor. Ne kadar yaptık deseler de gittiklerinde yine aynı oluyor. Havalar ısınacak koku ve sinekten durulamaz hale geliyor. Belediyeye iki günde bir gidip başvuruda, şikâyette bulunuyoruz, iki günde bir vidanjör geliyor, suyu çekip geri gidiyor. Biz başka bir şey yapamayız diyorlar.  Bu soruna bir çözüm bulamıyorlar, mağdur durumdayız” dedi.

“Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz”

İş Hanı esnaflarında Yaşar Çakır’da, sürekli aynı sorun ile karşı karşıya geldiklerini ifade ederek, bir an önce sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi. Şikayette bulunmalarına rağmen, yıllardır devam eden sorunun çözülmediği kaydeden Çakır,  “Burada gördüğünüz üzere çöp ve kanalizasyon sorunun yaşıyoruz. Malumunuz havalar ısınıyor, burası böyle devam ederse koku ve sinekten durulamaz hale gelecek. Binadaki ana hatlar tıkalı geçen gün tamir etmeye geldiler ama bir süre sonra yine aynı duruma geldi. Bu sorun için sürekli şikâyette bulunuyoruz. Sağlık İl Müdürlüğüne de şikâyette bulunduk ama hiç kimse ilgilenmiyor. Burada talebimiz mağduriyetimizin biran önce giderilmesidir. Arızalı boruları biz değiştirdik ama suyun tahliyesi yapılmadığı için lağım suyu ve çöpler burada birikiyor.  Gerekenin biran önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Pis koku nedeniyle ekonomik yönden etkileniyoruz”

Bodrum katını basan lağım suları nedeniyle etrafa pis kokuların yayıldığını bu nedenle bu sorunun kendilerini ekonomik yönden etkilediğini belirten Cemil Efe isimli esnafta, “ Bu iş hanında iki yıldır çay ocağı işletiyorum. İki yıldır bu pislik ve kanalizasyon sorununu yaşıyoruz. Gereken yerlere müracaat ediyoruz, tamam geleceğiz diyorlar, gelen ekip suyu çekip geri gidiyor. Geçen gün bir aile geldi kokudan oturamadı ve gitti. Bu durum beni de maddi konudan etkiledi. Esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyiz, gerekenin derhal yapılıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Düzce Belediyesi Açıklama yaptı…

Konu ile ilgili Düzce Belediyesinden yapılan açıklamada, söz konusu iş hanına dolan lağım sularının talep üzerine Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından gönderilen vidanjör ile 2 günde bir çekildiği belirtildi. Binanın eski olması nedeniyle, esnaf ve bina sakinlerine daha önce de müracaat etmeleri halinde Düzce Belediyesi tarafından binanın kanalizasyon şebekesinin yenileneceği konusunda bildirim yapıldığı, ancak bu güne kadar hiçbir müracaat yapılmadığı kaydedildi.  

HABER: Savaş ARI