Geçtiğimiz yıl temmuz ayında restorasyon çalışmaları yürütülürken çürük olduğu gerekçesiyle yıkılan Düzce Kasrı’nın yeniden inşa edilmesi süreci tamamlandı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle bir gastronomi üssü olarak planlanan ve kent mutfağının yöresel yemeklerinin servis edileceği Mutfak Sanatları Merkezi, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuyla da ilk kez görücüye çıktı.

Resmi törenin ardından Düzce siyaset, bürokrasi, sivil toplum ve iş dünyası Düzce Valisi Cevdet Atay ve Başkan Özlü’nün ev sahipliğinde Mutfak Sanatları Merkezi’nde bir araya geldi. Kabul törenine gazi ve şehit yakınları ile huzur evi sakinleri de katıldı.

Resepsiyonda yöresel yemekler ikram edilirken titiz bir şekilde hazırlanan Mutfak Sanatları Merkezi’ni gezen başta Düzce Valisi Cevdet Atay olmak üzere tüm protokol üyeleri, merkezin çok güzel ve büyüleyici bir etkisi olduğunda hemfikir oldu.

Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan Mutfak Sanatları Merkezi’nde, kültürel çeşitliliği mutfağına da yansıyan Düzce’nin kente özgü 81 çeşit yemeği misafirlere sunulacak. Bunun yanı sıra merkez gelenekler tatların nesilden nesile aktarıldığı bir eğitim ve uygulama yuvası da olacak. Merkezde Gurme yemekler ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.

İnşası tamamlanan ve görücüye çıkan Mutfak Sanatları Merkezi’nde açılış öncesi son düzenlemeler yapılırken kısa bir süre içinde yapılacak açılış töreninin ardından Düzceliler’e ve turistlere hizmet vermeye başlayacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN