İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebiliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen bu düzenlemeye Düzce’de bazı şoförlerin uymadığı görüldü. Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattına gelen şikayette  Düzce Merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nde otobüsçülük yapan bazı şoförler otobüs kapasitesinden daha fazla yolcu aldığı belirtildi.

Otobüste bulunan vatandaş  “bu şekilde  Gölormanı Köy otobüsünde yolculuk nasil yapılır?  Sosyal mesafe kuralı nasıl uygulanabilir?  Küçücük otobüste   35 kişi var” diyerek  şoförü fazla yolcu almakla suçladı.

Otobüsteki yolcuların mağdur olduğunu dile getiren vatandaş “ biz kendimizi korumaya çalışsak ne olacak toplu taşımalar kurallara uymayınca şoförler.  50 TL fazla kazanacak diye bizleri riske atmak zorunda değiller.  Lütfen toplu taşıma araçları uyarılmalı ve tedbiri elden bırakmamalıdır.  Ben kendi şahsım adına çok rahatsız oldum bu yolculuktan.”