Düzce’de kontrolden çıkan yeni tip koronavirüs salgını bir anne adayı ile doğmamış çocuğunu ayırdı. Bir süre önce koronavirüse yakalanan ve hastalığı ağır geçiren 7.5 aylık 36 yaşındaki hamile kadın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı.

Talihsiz kadın durumunun ağırlaşması üzerine Eskişehir’e sevk edildi. Sezaryen ile alınan bebek hayata tutunurken genç anne COVİD-19’a karşı vermiş olduğu yaşam savaşını kaybetti. Henüz 36 yaşındaki genç kadının aşısız olduğu öğrenildi. Bu kayıpla birlikte yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Düzce’de ölenlerin sayısı 223’e yükseldi.

30 kişi yaşam savaşı veriyor

Öte yandan salgın Düzce’de ölümcül yayılışını sürdürürken 6 Ekim günü il genelinde 247 kişiye daha pandemi teşhisi konularak tedavi süreçlerine başlandı. Başından bu yana salgına yakalananların sayısı 50 bin 803’e yükseldi. An itibariyle il genelinde evlerinde ve hastanelerde COVİD-19 tedavisi gören toplam aktif vaka sayısı da 3 bin 492’ye ulaştı. Hastalığı ağır geçiren 30 kişi yoğun bakım servisinde yaşam savaşı verirken bunlardan 15’i entübe edildi.

Test kuyruğu uzuyor…

Aşısızlara uygulanan zorunlu PCR testleriyle birlikte Düzce’de günlük 2 ile 3 bin arası test yapıldığı öğrenildi.

Zorunlu testler Düzce Toplum Sağlığı Merkezi’nde yapılırken salgın şüphesiyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Acili önünde test vermek için bekleyenlerin oluşturduğu kuyruk gün geçtikçe uzamaya devam ediyor.

Kırmızının dozu artıyor

Vaka yoğunluğunun en fazla olduğu 7. kent olan Düzce’de özellikle merkezde salgının uğramadığı sokak kalmadı. İki haftadır üst üste yüksek oranda artışların yaşandığı kentteki değişim Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına yansıdı. Düzce’de ölümcül salgın yokmuşçasına sokaklarda ve kapalı ortamlarda maskesiz bulunan kural tanımazlar nedeniyle tablonun ilerleyen günlerde daha da ağırlaşmasından korkuluyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN